Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φέρθ και Έμιλι Μπλαντ στη νέα «Μαίρη Πόππινς»

emili-mplant
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η Disney ανακοίνωσε τα σχέδια της για τις νέες περιπέτειες της γκουβερνάντας.

Η Μαίρη Πόππινς θα επιστρέψει σε μια νέα ταινία με ένα ολόλαμπρο καστ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται η Μέριλ Στριπ, η Έμιλι Μπλαντ και ο Κόλιν Φερθ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η Μπλαντ θα υποδυθεί την Πόππινς, η Στριπ την ξαδέρφη της και ο Φερθ τον πρόεδρος της Fidelity Fiduciary Bank. Ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα θα ενσαρκώσει έναν νέο χαρακτήρα, τον φανοκόρο Τζακ. Ο Μπεν Γουίσοου και η Έμιλι Μόρτιμερ θα εμφανιστούν ως Μάικλ και Τζέιν Μπανκς, ως....ενήλικες εκδοχές των παιδιών που είχαν για γκουβερνάντα την Πόππινς

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Ρομπ Μάρσαλ, ο οποίος ειδικεύεται στις μεταφορές μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στην μεγάλη οθόνη. Ο βραβευμένος με Τόνι, Μαρκ Σάιμαν θα γράψει τη μουσική της ταινίας και θα συνεργαστεί με τον Σκοτ Γουίτμαν σε νέα τραγούδια.

Κατά την ανακοίνωση της ταινίας, ο Μάρσαλ δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή που του ζητήθηκε να δουλέψει πάνω στη μουσική, αφού η πρωτότυπη ταινία του 1964 έχει τεράστια σημασία για τον ίδιο. Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι ευελπιστεί η ταινία του να μεταφέρει το διαχρονικό μήνυμα της Μαίρη Πόππινς σε μια νέα γενιά.

Η μαγική γκουβερνάντα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα βιβλία της Πάμελα Λύντον Τράβερς το 1934 και συνολικά κυκλοφόρησαν οχτώ βιβλία μέχρι το 1988. Στη μεγάλη οθόνη την ενσάρκωσε η Τζούλι Άντριους (1964), σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στίβενσον. Το μιούζικαλ της Disney είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε πέντε βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου για Α' Γυναικείο Ρόλο.