Οι ταινίες της εβδομάδας (27/10/2016)

toni-erdmann
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Μαγεία, δράμα και μυστήριο αυτή τη βδομάδα, με τον «Doctor Strange» της Marvel, μια ιστορία αντίστασης στην Γερμανία του 1940 και έναν αντισυμβατικό πατέρα που επιχειρεί να χτίσει μια σχέση με τη κόρη του, μεταξύ άλλων.

«Τόνι Έρντμαν»

Ένας αιώνια πλακατζής πατέρας λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του και τρυπώνει στη ζωή της, στις συναντήσεις της, τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη του ζητά να σταματήσει και τότε συστήνεται το alter ego του - ο Τόνι Έρντμαν: ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται ο πατέρας, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.

Διαβάστε την άποψή μας για την ταινία εδώ.

«Doctor Strange»

Η ζωή του παγκοσμίως διάσημου νευροχειρουργού Στέφεν Στρειντζ αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα του στερεί τη χρήση των χεριών του. Όταν η παραδοσιακή φαρμακευτική ιατρική αποτυγχάνει, ψάχνει για βοήθεια και ελπίδα σε ένα μυστηριώδες μέρος γνωστό ως Καμαρ-Ται. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν είναι ένα απλό κέντρο ανάρρωσης, αλλά η πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στις αόρατες σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα μας. Εξοπλισμένος με καινούργιες μαγικές ικανότητες ο Στρέιντζ θα πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ή θα την αφήσει για να υπερασπιστεί τον κόσμο ως ένας παντοδύναμος μάγος.

Jeong Park
«Άγνωστοι»

O Τομ και η σύζυγος του διοργανώνουν ένα πάρτι για να γιορτάσουν τα γενέθλια του. Ένας από τους καλεσμένους φέρνει μαζί του σαν συνοδό την Άλις. Ο Τομ είναι πεπεισμένος ότι γνωρίζει αυτή την γυναίκα με διαφορετικό όμως όνομα και βιογραφικό. Η ίδια η Άλις δείχνει να μην τον έχει ξαναδεί ποτέ. Όταν η μυστηριώδης συνοδός φύγει βιαστικά από το πάρτι, ο Τομ την ακολουθεί.

«Η Μεγάλη Αναμονή»

Η Αννα δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της κοπέλας του γιου της, Τζουζέπε, φροντίζοντας να κρύψει επιμελώς μια κρίσιμη λεπτομέρεια η οποία απειλεί να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Η Άννα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της. Οι δύο γυναίκες περνούν τις ημέρες τους γνωρίζοντας καλύτερα η μία την άλλη, περιμένοντας το Πάσχα όπου ο Τζουζέπε πρόκειται να επιστρέψει επιτέλους σπίτι, αλλά και που μια μεγάλη παραδοσιακή πομπή θα πραγματοποιηθεί στο χωριό.

«Όλγα» (2004)

Η ιστορία της Όλγα Μπενάριο, της συζύγου γερμανικής καταγωγής του Βραζιλιάνου κομουνιστή ηγέτη Λουίς Κάρλος Πρέστες, η οποία εκτελέστηκε από τους ναζί το 1942. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Γκετούλιο Βάργκας συνελήφθη και στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.