Τα κινηματογραφικά νέα των ημερών με μια ματιά

eddie-redmayne
ΤΡΙΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συλλέξαμε τα νέα της μεγάλης οθόνης και σας τα παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα για να ξέρετε τι παίζει μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Έντι Ρεντμέιν: «Έφαγα άκυρο από τον Χάρι Πότερ πριν 15 χρόνια»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Έντι Ρεντμέιν πρωταγωνιστεί με τον Κόλιν Φάρελ στο «Fanstastic Beasts And Where To Find Them», αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη του επαφή με τον κόσμο του Χάρι Πότερ. Ο Ρεντμέιν αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Empire πως είχε περάσει ανεπιτυχώς από οντισιόν για ένα ρόλο στο «Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά» του 2002, όταν ήταν ακόμα στο πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, είχε κάνει δοκιμαστικό για τον ρόλο του Τομ Ριντλ, αλλά, όπως εξήγησε, «απέτυχα κανονικότατα και δεν με πήραν τηλέφωνο». Ο ρόλος του Ριντλ κατέληξε στον Κρίστιαν Κούλσον, αλλά, όπως τα έφερε η τύχη, ο Ρεντμέιν τα κατάφερε σχεδόν 15 χρόνια μετά.

NME / Atsushi Nishijima
Πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της «συνέχειας» του Μεγάλου Λεμπόφσκι

Ο Τζον Τορτούρο δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας “Going Places”, στην οποία ενσαρκώνει τον Τζίζους Κιντάνα, τον εκκεντρικό παίχτη μπόουλινγκ από τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι» του 1998. Το σενάριο είναι βασισμένο στην γαλλική κωμωδία “Les Valseuses” του 1974 και δίπλα στον Τορτούρο θα εμφανιστούν η Σούζαν Σαράντον, ο Μπόμπι Καναβάλε και η Ωντρέ Τοτού. Στην «εκπληκτική ιστορία αγάπης» την οποία σκηνοθετεί και χρηματοδοτεί ο ίδιος ο Τορτούρο, ο Τζίζους και ο κολλητός του έχουν βάλει στόχο να φέρουν μια κοπέλα σε οργασμό για πρώτη φορά. Αν και οι αδερφοί Κοέν, οι οποίοι έγραψαν και σκηνοθέτησαν τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι», δεν έχουν αναμιχθεί στο εγχείρημα, έχουν δώσει το «πράσινο φως» στον Τορτούρο να εξερευνήσει περισσότερο τον καλτ χαρακτήρα τους.

Ο Τομ Κρουζ υπερασπίζεται την «όμορφη θρησκεία» της Σαϊεντολογίας

Ο Τομ Κρουζ παρευρέθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του «Jack Reacher» και δήλωσε στο ITV News ότι είναι «εξαιρετικά υπερήφανος» που είναι μέλος της «όμορφης θρησκείας» της Σαϊεντολογίας τα τελευταία 30 χρόνια. Ο ηθοποιός υπερασπίστηκε τα πιστεύω του όταν ρωτήθηκε για το νέο ντοκιμαντέρ του Λούι Θερού για την Σαϊεντολογία που έχει προκαλέσει συζητήσεις, υπογραμμίζοντας ότι η πίστη του τον έχει βοηθήσει εξαιρετικά στη ζωή του. Αντίστοιχα, ο Θερού είχε εξηγήσει νωρίτερα τον Απρίλιο στο ΝΜΕ ότι στο παρελθόν είχε εξετάσει τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι πιστοί ήθελαν να φύγουν από την Σαϊεντολογία και ότι στο καινούριο του ντοκιμαντέρ θέλει να εξερευνήσει την «γοητεία» της αμφιλεγόμενης θρησκείας και το πώς αποφασίζει κανείς να ενταχθεί σε αυτήν.

Στην μικρή οθόνη ο Κόρμοραν Στράικ της Τζ Κ Ρόουλινγκ

Οι περιπέτειες του Κόρμοραν Στράικ, του ιδιωτικού ντετέκτιβ του Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ (κατά κόσμον Τζ. Κ. Ρόουλινγκ) θα μεταφερθούν στην μικρή οθόνη σε μια συμπαραγωγή των HBO και BBC. Τα τρία βιβλία της σειράς, τα οποία η Ρόουλινγκ κυκλοφόρησε με ψευδώνυμο, θα κυκλοφορήσουν ως αυτοτελείς παραγωγές. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά θα έχει ο Τομ Μπερκ, ενώ η σκηνοθεσία της πρώτης μεταφοράς του «Καλέσματος του Κούκου» θα αναλάβει ο Μάικλ Κέιλορ. Ο σεναριογράφος Μπεν Ρίτσαρντς έχει αναλάβει την μεταφορά των δύο πρώτων βιβλίων της σειράς, ενώ ο Τομ Εντζ θα επιμεληθεί του σεναρίου για την μεταφορά του τρίτου βιβλίου.

Το Incredibles 2 βάζει «φρένο» στο Toy Story 4

Η Disney ανακοίνωσε ότι το «Toy Story 4» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τελικά τον Ιούνιο του 2019. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η Disney έχει βάλει σε προτεραιότητα την πολυαναμενόμενη συνέχεια των βραβευμένων με Όσκαρ Incredibles, η οποία θα βγει έναν χρόνο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Pixar, το «Toy Story 4» δεν θα αποτελεί συνέχεια της τρίτης ταινίας, αλλά μια αυτοτελή «ρομαντική κωμωδία». Οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλεν αναμένεται να επιστρέψουν στη νέα ταινία, ενώ το σενάριο θα φέρει την υπογραφή των Ρασίντα Τζόουνς και Γουίλ Μακόρμακ. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβουν το «ανερχόμενο αστέρι» της Disney Τζος Κούλεϊ και ο Τζον Λάσιτερ, ο οποίος σκηνοθέτησε τις δυο πρώτες ταινίες της σειράς.

Τίλντα Σουίντον: «Το Σουσπίρια δεν είναι ριμέικ, είναι διασκευή»

Η νέα εκδοχή της κλασσικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο «Σουσπίρια» δεν είναι ριμέικ αλλά «διασκευή», ισχυρίζεται η Τίλντα Σουίντον. Η Σουίντον, η οποία πρωταγωνιστεί με την Ντακότα Τζόνσον και την Κλόι Γκρέις Μορέτζ στην νέα ταινία σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο, εξήγησε στο Digital Spy ότι η νέα εκδοχή είναι μια «τελείως διαφορετική ταινία» από την πρωτότυπη του 1977, οπότε θα ήταν λάθος να χαρακτηριστεί ως ριμέικ. Στη συνέχεια της συνέντευξης η Σουίντον ανέφερε ότι είχε συνεργαστεί με τον Γκουαντανίνο στο παρελθόν, στην ταινία «Κάτω από τον Ήλιο», η οποία και αυτή με τη σειρά της θεωρείται «λανθασμένα» ριμέικ της γαλλικής ταινίας “La Piscine”, όπως ανέφερε.

Προσεχώς extended cut του Braveheart;

Ο Μελ Γκίμπσον αποκάλυψε στο Collider ότι έχει στην κατοχή του περίπου μια ώρα ανέκδοτου υλικού από τα γυρίσματα του Braveheart, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα extended cut της κλασικής ταινίας. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του Braveheart θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιηθεί το υλικό που διαθέτει, εφόσον βέβαια έχει την αντίστοιχη χρηματοδότηση από την Fox ή την Paramount. Μάλιστα, όπως εξηγεί στη συνέντευξη, το μοντάζ θα μπορούσε να αναλάβει ο Στίβεν Ρόνζενμπλουμ, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί σε πολλές παραγωγές, πέραν του Braveheart. Παρά τις σημαντικές ιστορικές ανακρίβειες του Braveheart, η ταινία του Γκίμπσον για τον Σκοτσέζο Γουίλιαμ Γουάλας κέρδισε πέντε από τα δέκα Όσκαρ για τα οποία προτάθηκε, συμπεριλαμβανομένων και των βραβείων για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ / [email protected]