Το μέλλον είναι εδώ

to-mellon-einai-edo
ΤΡΙΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το clickatlife.gr ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2017 εξερευνώντας το μέλλον που έρχεται να γίνει παρόν.

Είμαστε ένα μήνα μακριά από το 2017, κάτι που σημαίνει πως είμαστε πιο κοντά στο 2030 από ό,τι στο 2000. Και αν σας πιάνει κρύος ιδρώτας με αυτή τη σκέψη, εμείς θα σας βοηθήσουμε να συμφιλιωθείτε με το παρόν. Το 2017 ως χρονιά ακούγεται αρκετά φουτουριστικό, ακριβώς όπως πέρυσι τέτοια στιγμή φαινόταν το 2016, πρόπερσι το 2015 και ούτω καθεξής. Ο κόσμος κάποτε θα πίστευε πως φτάνοντας σε αυτό το σημείο της ιστορίας θα χρησιμοποιούσαμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα ρομπότ θα είχαν κυριεύσει τον πλανήτη, και αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, μπορούμε να πούμε πως νιώθουμε σαν να ζούμε στο μέλλον.

Το μέλλον προκαλεί φόβο επειδή ακριβώς σχετίζεται με το άγνωστο. Δείτε για παράδειγμα το τρομακτικό φάντασμα των μελλοντικών Χριστουγέννων της ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ. Φοβόμαστε ό,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, για αυτό και εμείς θα δοκιμάσουμε να εξερευνήσουμε ένα πεδίο που ανοίγεται μπροστά μας. Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν δημιουργούς που ήταν προστά από την εποχή τους και μας έδωσαν μια ιδέα για το τι να περιμένουμε και αν και δεν αναγνωρίστηκαν όταν έπρεπε, ο χρόνος τούς δικαίωσε. Θα εστιάσουμε σε νέα πρόσωπα που φέρνουν το μέλλον στο εδώ και το τώρα με την παρουσία τους και θα αφήσουμε πίσω μας μια κατά γενική ομολογία κακή χρονιά, ελπίζοντας οι εξελίξεις που έρχονται να φέρουν αέρα ανανέωσης.

Το μέλλον είναι εδώ λοιπόν και δεν μπορούμε παρά να το αναγνωρίσουμε και να αφήσουμε πίσω το γιγαντιαίο φάσμα της νοσταλγίας που το αφήνουμε να αιωρείται από πάνω μας. Μείνετε μαζί μας αυτό το μήνα και μαζί θα μπούμε στο 2017 έτοιμοι για να δεχτούμε κάθε τι καινούριο που μας επιφυλάσσει.