Παραλίγο Eddie Murphy στο «Star Trek: IV: The Voyage Home»

eddie-murphy
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ήταν η «καλύτερη ή η χειρότερη ιδέα του κόσμου», σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας.

Ο Eddie Murphy είχε φτάσει πολύ κοντά στο να πρωταγωνιστήσει σε ταινία «Star Trek» τη δεκαετία του 1980, όταν και βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Ο Murphy θα είχε έναν ρόλο στο «Star Trek IV: The Voyage Home» του 1986, όπως αποκάλυψε ο Steve Meerson, ένας εκ των σεναριογράφων της ταινίας.

Στο πλαίσιο της 30ής επετείου της ταινίας, ο Meerson έδωσε μια σε συνέντευξη στο Hollywood Reporter, όπου εξήγησε ότι ο Murphy είχε συμπεριληφθεί σε ένα αρχικό σεναρίο. Ο παραγωγός της ταινίας, Jeffrey Katzenberg, φέρεται να είχε σχολιάσει την κίνηση αυτή ως «την καλύτερη ή την χειρότερη ιδέα του κόσμου». Συνολικά ο Meerson με τον συνεργάτη του, Peter Krikes, είχαν γράψει το σενάριο της ταινίας δέκα φορές, με το τελικό σχέδιο να παίρνει το πράσινο φως από τους παραγωγούς.

«Ήταν η ίδια ιστορία που εγκρίθηκε, αλλά στο αρχικό σχέδιο υπήρχε ένας ρόλος για τον Murphy», δήλωσε ο Meerson, ενώ στη συνέχεια εξήγησε ότι ο ηθοποιός είχε συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής Paramount και αναμφίβολα ήταν ο μεγαλύτερος αστέρας στον κόσμο εκείνη την εποχή. «Μας είχαν πει ότι ήταν μεγάλος φαν του Star Trek», συμπλήρωσε ο Meerson. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που εγκρίθηκε, ο Murphy θα υποδυόταν έναν αστροφυσικό από το Μπέρκλεϊ, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε η ιδέα. Ο χαρακτήρας του Murphy τελικά αντικαταστάθηκε από την Dr. Gillian Taylor, την οποία ενσάρκωσε η Catherine Hicks.

«Στην αρχή της διαδικασίας ήταν πραγματικά διασκεδαστικό. Όσο προχώραγαν τα πράγματα, δεν ήταν τόσο διασκεδαστική, διότι γινόταν πιο πολιτικοποιημένη. Και δεν το λέω με καμιά πικρία. Είναι απλά ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα σε όλες τις επιχειρήσεις», εξήγησε ο Meerson.