Οι ταινίες της εβδομάδας (1/12/2016)

lion1
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Δεκέμβριος μπαίνει με ενδιαφέρουσες επιλογές που μας στέλνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες ολοταχώς.

Πλούσιες και αυτή την εβδομάδα οι νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες, με λίγο δράμα, περιπέτεια και τις απαραίτητες δόσεις κωμωδίας.

«Lion»
Ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει στο λάθος τρένο, ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του στην βόρεια Ινδία και φτάνει στην χαοτική Καλκούτα. Μετά από περιπέτειες και πολλούς κινδύνους στις δρόμους καταλήγει σε ένα ορφανοτροφείο. Τελικά υιοθετείται από ένα στοργικό ζευγάρι Αυστραλών, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και αποφασίζει να εντοπίσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την οικογένειά του.

«Εγκλωβισμένη»
Μία παιδοψυχολόγος που πολύ πρόσφατα έχασε τον άντρα της και ζει σε μία απομονωμένη εξοχική κατοικία στην Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι εξαιτίας μια δυνατής χειμωνιάτικης καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να προστατέψει ένα μικρό αγόρι προτού αυτός εξαφανιστεί για πάντα.

«Η Δασκάλα»
Μπρατισλάβα, δεκαετία του 1980: Μία φαινομενικά ευχάριστη και καλόκαρδη δασκάλα μπαίνει στην καινούρια της τάξη και συστήνεται στους μαθητές της. Όταν έρθει η δική τους ώρα να συστηθούν, η δασκάλα τούς ζητά να αναφέρουν επίσης τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους. Βασισμένη στους στενούς δεσμούς της με το κυρίαρχο κομμουνιστικό κόμμα, η δασκάλα θα αρχίσει να ζητά χάρες ανάλογα με την επαγγελματική θέση του καθενός και να χειραγωγεί τους ενήλικες και τα παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον.

«Citizenfour»
Το 2013, αμέσως μετά τη συνάντηση του Έντουαρντ Σνόουντεν με δύο δημοσιογράφους, αποκαλύπτονται τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η Αμερικανική κυβέρνηση. Η Λόρα Πόιτρας καταγράφει αυτή τη συνάντηση, αλλά και τις δραματικές μέρες που ακολούθησαν. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2015.

«The Bachelor»
Ένα «λάθος» της νύφης, φέρνει ξανά μαζί τέσσερις φίλους της καταστροφής και έναν εκρηκτικό πεθερό! Πέντε άντρες ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να τα γκρεμίσουν όλα. Ο πεθερός μπαίνει σε μια νεκροφόρα με σκοπό να σκοτώσει έναν έρωτα και μια παλιά ερωμένη χορεύει ταγκό με τις αναμνήσεις της. Ένας γάμος που ματαιώνεται και μια σχέση που ξεκινάει με το πέπλο της νύφης ν’ ανεμίζει στον αέρα της ανεξαρτησίας. Μπορεί άραγε ένα party «από τα παλιά» να επηρεάσει την ροή ενός επερχόμενου γάμου;

«Underworld: Η Αιματοχυσία»
Στο νέο κεφάλαιο της σειράς ταινιών βαμπίρ η Σελίν, κυνηγός βρικολάκων, προσπαθεί να αποκρούσει τις επιθέσεις από την φυλή των Λυκανθρώπων, όσο και από την φατρία των Βρικολάκων που την πρόδωσε. Έχοντας στο πλευρό της μονάχα τον Ντέιβιντ και τον πατέρα του, θα κληθεί να δώσει ένα τέλος στην αιώνια μάχη μεταξύ Λυκανθρώπων και Βρικολάκων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνει την υπέρτατη θυσία.

«Επίσημη Ιστορία»
Η μητέρα ενός υιοθετημένου πεντάχρονου κοριτσιού διδάσκει Ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή, είχε πάντοτε αποδεχτεί την «επίσημη εκδοχή» της Ιστορίας – μέχρι που μια μέρα όλα αρχίζουν να καταρρέουν γύρω της. Η ηρωίδα υποψιάζεται ότι το κορίτσι που έχει υιοθετήσει είναι πιθανόν η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση τη δεκαετία του 1970. Εκεί ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας, στο οποίο κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.