Ο Hugh Jackman δέχτηκε μείωση μισθού για ένα πιο βίαιο «Logan»

hugh-Jackman-logan
ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η νέα ταινία με τον Wolverine αναμένεται να είναι πιο κοντά στο ύφος του κόμικ.

Ο Hugh Jackman ήθελε τόσο πολύ το «Logan», τη νέα ταινία με τον Wolverine, να είναι βίαιη και να έχει «ωμούς» διαλόγους, ώστε δέχτηκε μειωμένο μισθό. Η αποκάλυψη αυτή έγινε από το σκηνοθέτη της ταινίας, James Mangold. Πιο συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης εμφανίστηκε στο Butt-Numb-A-Thon, έναν ετήσιο κινηματογραφικό μαραθώνιο στο Ώστιν του Τέξας, τον οποίο διοργανώνει ο Harry Knowles, κριτικός της ιστοσελίδας Ain't It Cool. Στο «μίνι-φεστιβάλ» κινηματογράφου προβάλλονται παλιές και νέες ταινίες για 24 ώρες.

Στον φετινό μαραθώνιο προβλήθηκαν 40 λεπτά του «Logan» και εμφανίστηκε ο σκηνοθέτης της. Σύμφωνα με τον Eric Vespe του Ain't It Cool News, ο Mangold αποκάλυψε στο κοινό ότι ο Jackman δέχτηκε μείωση στον μισθό του, ώστε το «Logan» να είναι «R-rated», δηλαδή για ενήλικες. Μιλώντας στη συνέχεια για το preview της ταινίας, ο Vespe σχολίασε ότι στις σκηνές δράσεις ο Wolverine είναι πιο βίαιος από ποτέ, ενώ οι βρισιές πάνε και έρχονται.

Marvel

Οι «R-rated» ταινίες είναι συνήθως ένα ρίσκο για τις εταιρείες παραγωγής, αφού έτσι περιορίζεται το εν δυνάμει κοινό στους ενήλικες. Συχνά λοιπόν προτιμούν λιγότερη βία, ωμούς διαλόγους και σεξουαλικό περιεχόμενο, ώστε να αποφεύγουν την συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση (η οποία είναι μια βαθμίδα κάτω από τις πορνογραφικές ταινίες). Η αναπάντεχη επιτυχία όμως του «Deadpool» απέδειξε ότι μια πιο βίαιη και «πιπεράτη» ταινία με υπερήρωες μπορεί να κόψει πάρα πολλά εισιτήρια, κάτι που σίγουρα θα έχει στο νου της πλέον η Fox.