Πιο σκοτεινή και τρομακτική η συνέχεια του «Jurassic World»

Jurassic-world-indominus-rex Industrial Light & Magic
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Υπέρ της χρήσης animatronics αντί για ψηφιακά εφέ ο νέος σκηνοθέτης της ταινίας.

Ο J A Bayona, σκηνοθέτης της συνέχειας του «Jurassic World», υποσχέθηκε ότι η νέα ταινία θα αποτελεί μια «επιστροφή στις ρίζες» του «Jurassic Park». Η νέα ταινία στη σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Bayona στο Digital Spy, «ένας από τους λόγους που με επέλεξαν [οι παραγωγοί] είναι επειδή ήθελαν [η συνέχεια] να είναι πιο σκοτεινή και τρομακτική». Στη συνέχεια εξήγησε πως, «όταν στο Jurassic Park, στο πρώτο, βλέπεις εκείνη τη σκηνή με το Τυραννόσαυρο και τα παιδιά στο αυτοκίνητο – είναι πολύ σκοτεινή, είναι πολύ τρομακτική. Νομίζω ότι [η συνέχεια] θα είναι περισσότερο σε εκείνο το ύφος. Θα επιστρέψουμε εκεί».

Ο Bayona αναλαμβάνει τα ηνία στη σκηνοθεσία της νέας ταινίας από τον Colin Trevorrow, ο οποίος όμως θα συνεισφέρει ως σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός. Τόσο ο νέος, όσο και ο παλιός σκηνοθέτης, πάντως, τάσσονται υπέρ μιας επιστροφής στη χρήση των animatronics. Ο Bayona ομολογεί ότι είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, αφού το κοινό έχει συνηθίσει πια στα ψηφιακά εφέ, αλλά θεωρεί ότι η στοχευμένη χρήση animatronics είναι εφικτή.