Απάντηση Donald Trump στην «υπερεκτιμημένη» Meryl Streep

donald-trump
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η ηθοποιός κατέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για εκφοβισμό δημοσιογράφου με ειδικές ανάγκες.

Δεν είναι μυστικό ότι η εκλογή του Donald Trump, ως επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, έχει θορυβήσει τον καλλιτεχνικό κόσμο, με πολλούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες να εκφράζουν την απογοήτευση και ανησυχία τους. Η πιο πρόσφατα κριτική στον Trump ήρθε από την Meryl Streep, κατά τη διάρκεια της τιμητικής βράβευσής της στις Χρυσές Σφαίρες την Κυριακή. Η Streep κατήγγειλε τον Trump επειδή χλεύασε δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως συνηθίζει, ο Donald Trump δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στην ηθοποιό, αποκαλώντας της «υπερεκτιμημένη» και «λακέ της Hillary Clinton», μέσω Twitter. Στη συνέχεια αρνήθηκε, εκ νέου, ότι είχε χλευάσει τον Serge Kovelski των New York Times, ο οποίος πάσχει από αρθρογρύπωση. Αντίθετα, ο Trump ισχυρίστηκε ότι στόχος του ήταν να καταδείξει την «δουλοπρέπεια» του δημοσιογράφου, τον οποίο κατηγόρησε ότι άλλαξε άρθρο του για να πλήξει την προεκλογική εκστρατεία του.

Σε δηλώσεις του αργότερα στου New York Times, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την απογοήτευσή του, συμπληρώνοντας ότι «δεν του έκανε έκπληξη» η κριτική προς το πρόσωπο του από «φιλελεύθερους ανθρώπους του κινηματογράφου», χωρίς όμως να έχει δει την ομιλία της Streep. Στο ίδιο άρθρο, ο νέος πρόεδρος καυχήθηκε ότι η τελετή ορκωμοσίας του, στις 20 Ιανουαρίου, θα έχει «πολλά αστέρια του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας», παρά τις έντονες φήμες ότι το επιτελείο του δυσκολεύεται να βρει καλλιτέχνες για να τραγουδήσουν στην τελετή.