Στροφή των αδερφών Coen στην μικρή οθόνη

ethan-Joel-coen Stefano Paltera
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Οι πολυβραβευμένοι κινηματογραφιστές ετοιμάζουν μια πρωτότυπη ανθολογία γουέστερν.

Οι αδελφοί Coen ετοιμάζονται να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην μικρή οθόνη με την μίνι σειρά «The Ballad of Buster Scruggs», η οποία διαδραματίζεται στην Άγρια Δύση. Δημοσίευμα του Variety αναφέρει ότι οι δυο δημιουργοί θα συνεργαστούν με την Annapurna Television – θυγατρική της Annapurna Pictures η οποία ήταν πίσω από τις ταινίες «Δικός της», «Οδηγός διαπλοκής» και «The Master» του Paul Thomas Anderson.

Οι αδελφοί Coen είχαν ασχοληθεί με την Άγρια Δύση στο «Αληθινό θράσος» του 2011.

Η νέα σειρά, συμπληρώνει το δημοσίευμα, θα έχει «μια καινοτόμα και ολοκληρωμένη τηλεοπτική και θεατρική προσέγγιση». Το σενάριο και τη σκηνοθεσία θα αναλάβουν οι αδελφοί Coen και η σειρά αναμένεται να είναι μια ανθολογία γουέστερν βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα. Το μόνο σχόλιο των Joel και Ethan Coen αναφορικά με το νέο πρότζεκτ τους είναι ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένοι» που θα συνεργαστούν με την Megaln Ellison -στην οποία ανήκει η Annapurna Pictures- και τη Sue Naegle, πρόεδρο της Annapurna Television.

Η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Fargo» είναι βασισμένη στην κλασική ταινία των αδελφών Coen.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι πολυβραβευμένοι κινηματογραφιστές θα έχουν άμεση εμπλοκή σε μια τηλεοπτική παραγωγή. Το 2011 είχαν δουλέψει πάνω σε μια τηλεταινία, για έναν μυστήριο αστυνομικό στο Λος Άντζελες ονόματι Harve Karbo, αλλά τα σχέδια δεν καρποφόρησαν. Αργότερα, το 2014, μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία η ταινία τους «Fargo». Η σειρά αυτή, στην οποία πρωταγωνιστούν η Kristen Dunst και ο Ted Danston, δεν αποτελεί συνέχεια, αλλά είναι επηρεασμένη από την ταινία.