Ταινίες της εβδομάδας (12/1/2017)

live-by-night
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αρκετές δόσεις περιπέτειας, θρίλερ, μυστηρίου και δράματος για αυτή την εβδομάδα.

Οι νέες επιλογές στον κινηματογράφο αυτής της εβδομάδας μας ταξιδεύουν στο Βελιγράδι, την Τεχεράνη και την Αμερική της ποτοαπαγόρευσης.

«Ο Νόμος της Νύχτας»
Στην Βοστόνη της δεκαετίας του 1920, ένας άνδρας θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στον κόσμο. Η ποτοαπαγόρευση έχει ως αποτέλεσμα την άνθιση ενός ολόκληρου δικτύου παράνομων αποστακτηρίων, υπόγειων μπαρ, γκάνγκστερ και διεφθαρμένων αστυνομικών. Ο Τζο Κάφλιν, ο μικρότερος γιος ενός διακεκριμένου Αστυνόμου της Βοστόνης, έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής που διαφέρει από την αυστηρή και καθώς πρέπει ανατροφή του. Έχοντας στον ενεργητικό του πλειάδα μικροκλοπών, πλέον εργάζεται για έναν από τους πιο διαβόητους μαφιόζους της περιοχής. Ο Τζο απολαμβάνει τη χλιδή, την ένταση και την κακή φήμη του παρανόμου. Όμως, η ζωή στη σκοτεινή πλευρά έχει το τίμημά της.

«The Bye Bye Man»
Όταν τρεις φίλοι ανακαλύπτουν κατά λάθος τις τρομακτικές ρίζες του Bye Bye Man, συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφύγουν την κατάρα του: να μη τον σκέφτονται και να μη λένε το όνομά του. Από τη στιγμή όμως που ο Bye Bye Man θα μπει στο κεφάλι τους, παίρνει τον απόλυτο έλεγχο. Υπάρχει τρόπος να επιβιώσουν από την κατοχή του;

«Καλή Σύζυγος»
Η Μιλένα είναι μια μέσης ηλικίας μητέρα και νοικοκυρά, που ζει μια τακτοποιημένη ζωή στα προάστια του Βελιγραδίου. Όταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, ετοιμάζει το φαγητό για όλους, κάνει έρωτα με τον σύζυγό της και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας. Όμως μια ξεχασμένη βιντεοκασέτα θα ανατρέψει όλες τις βεβαιότητές της και η Μιλένα θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν τη ζωή όλων.

«Ο Εμποράκος»
Ο Εμάντ και η Ράνα, οι οποίοι κάνουν πρόβες για τον «Θάνατο του Εμποράκου», αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα άλλο στην Τεχεράνη. Το νέο τους διαμέρισμα παλιά το νοίκιαζε μια κακόφημη γυναίκα και η σχέση του ζευγαριού αρχίζει να αλλάζει ένα βράδυ, όταν πελάτης της παλιάς νοικάρισσας κάνει την εμφάνιση του.

«Χαμένοι στο Πουθενά»
Το ντοκιμαντέρ είναι μια μοντέρνα εκδοχή αρχαιοελληνικού μύθου για τον ξάδερφο της σκηνοθέτιδας, τον Λουκά, ο οποίος απήχθη σε ηλικία 5 ετών από την Ελλάδα, και βρέθηκε λίγο πριν τα 16α γενέθλιά του στις ΗΠΑ. Πρόκειται για εξιστόρηση μιας γονικής απαγωγής με διεθνείς διαστάσεις, γυρισμένη κατά τη διάρκεια είκοσι πέντε χρόνων. Καταγράφει την πορεία του Λουκά από την ενηλικίωση και ωρίμανσή του, και κορυφώνεται με μια έκπληξη στο τέλος. Δεν είναι μόνο μια αστυνομική ιστορία αλλά και μια ανασκόπηση της παιδικής ηλικίας, μια επιβεβαίωση πως η θεματολογία της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και τραγωδίας, που τοποθετούν την οικογένεια στο επίκεντρο, είναι πάντα επίκαιρη στο σύγχρονο κόσμο.