Προσεχώς Μουσείο Τέχνης αξίας ενός δις στο Λος Άντζελες από τον George Lucas

george-lucas Fred Prouser
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θα στεγάζει την προσωπική συλλογή τέχνης του Lucas, καθώς και αναμνηστικά «Star Wars».

Ο George Lucas σκοπεύει να ανοίξει ένα Μουσείο Τέχνης αξίας ενός δισεκατομμυρίου στο Λος Άντζελες. Οι LA Times αναφέρουν ότι το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης, όπως θα λέγεται, θα δημιουργηθεί στο Exposition Park της πόλης, έχοντας απορρίψει τελικά μια προσφορά για να ανεγερθεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκεί θα στεγαστεί η προσωπική συλλογή έργων τέχνης του σκηνοθέτη, καθώς και διάφορα αντικείμενα σχετικά με τα «Πόλεμος των Άστρων», όπως η πρωτότυπη μάσκα του Darth Vader. Εκτός από την προσωπική του συλλογή υψηλής και pop τέχνης, ο Lucas θα συνεισφέρει συνολικά ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή και συντήρηση του μουσείου, καθώς και για ένα κληροδότημα για τις μελλοντικές προσθήκες.

Η Δύναμη έρχεται στο Λος Άντζελες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DreamWorks Animation χαιρέτησε την επιλογή του Lucas να κατασκευάσει το μουσείο στο Λος Άντζελες, δηλώνοντας ότι είναι μια «μετασχηματιστική ευκαιρία» για το κέντρο της πόλης και τους κατοίκους της, οι οποίοι «θα έχουν μια ξεχωριστή πολιτιστική και χαρακτηριστική νέα δύναμη – η Δύναμη θα είναι μαζί μας». Το μουσείο, εξήγησε, θα συνεισφέρει στον τουρισμό της πόλης και τη συνεχιζόμενη μεταμόρφωσή του, ενώ συμπλήρωσε ότι κι άλλα μουσεία θα ανεγερθούν στο ίδιο πάρκο.