Ο Coppola ετοιμάζει βιντεοπαιχνίδι με το «Αποκάλυψη Τώρα»

apocalypse-now-willard
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το RPG θα συνδυάζει στοιχεία τρόμου, επιβίωσης και stealth στις ζούγκλες του Βιετνάμ.

Ο σκηνοθέτης του «Αποκάλυψη Τώρα», Francis Ford Coppola, θέλει να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στην κλασική ταινία που γύρισε το 1979. Σύμφωνα με το Kickstarter, ο Coppola χρειάζεται 900.000 δολάρια για να φτιαχτεί ένα «συναρπαστικό, ψυχεδελικό RPG τρόμου». Επειδή ο Coppola δεν είναι τόσο καλός στον προγραμματισμό, θα συνεργαστεί με τον παραγωγό του «Wasteland 2», Montgomery Markland, και τον παραγωγό του «Fallout: New Vegas», Lawrence Liberty, αποσκοπώντας σε μια κυκλοφορία το 2020.

Στο βίντεο του Kickstarter, ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι πριν από σαράντα χρόνια ξεκίνησε να δημιουργήσει μια προσωπική καλλιτεχνική ταινία η οποία ήλπιζε πως θα επηρεάσει γενιές και γενιές θεατών. Έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη δυνατότητα των βιντεοπαιχνιδιών να αφηγηθούν ιστορίες με ουσιαστικό τρόπο, θέλει να εξερευνήσει τις νέες προοπτικές. Με τη βοήθεια των νέων συνεργατών του και της τεχνολογίας, θα προσπαθήσει να βάλει τον θεατή-χρήστη στη θέση του πρωταγωνιστή της ταινίας, Λοχαγού Benjamin L. Willard, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Σε αντίθεση με πολλά RPG (role-playing game), η έμφαση δεν είναι στις επιλογές του ήρωα στους διαλόγους, αλλά στις πράξεις και τη γενικότερη στάση του. Όπως εξηγεί το Kickstarter, το gameplay θα είναι πιο κοντά στο στυλ παιχνιδιών επιβίωσης, τρόμου και stealth, παρά στο πιο «παραδοσιακό» ύφος της σειράς «Call of Duty».

Η ιστορία του «Spec Ops: The Line», που κυκλοφόρησε το 2012, είναι βασισμένη στο «Heart of Darkness» του Joseph Conrad.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται μεταφορά της «Αποκάλυψης Τώρα» σε βιντεοπαιχνίδι, αφού το 2012, η 2K Games είχε κυκλοφορήσει το «Spec Ops: The Line» της γερμανικής Yager Development. Η ιστορία του βιντεοπαιχνιδιού αποτελεί μεταφορά του μυθιστορήματος «Heart of Darkness» του Joseph Conrad, στο οποίο είχε βασιστεί η ταινία του Coppola. Γενικότερα, τα βιντεοπαιχνίδια βασισμένα σε ταινίες δεν έχουν την καλύτερη φήμη, αφού συνήθως αντιμετωπίζονται με καχυποψία ως «αρπαχτές». Μένει να φανεί, όμως, εάν το νέο εγχείρημα του Coppola θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των gamers και φαν της ταινίας.