Αποκλειστικός διαγωνισμός: Kερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την ταινία «Έτερος Εγώ»

eteros-ego-feelgood-entertainment Nikolas Kominis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το clickatlife.gr σας πηγαίνει στην ειδική προβολή της ταινίας «Έτερος Εγώ» που θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και των ηθοποιών-πρωταγωνιστών της ταινίας, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Μάνου Βακούση, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 22:00, στον κινηματογράφο ΖΕΑ στον Πειραιά.

Ένα αστυνομικό θρίλερ στο ύφος των ευρωπαϊκών ταινιών του είδους, με πυκνό μυστήριο, αινιγματική ατμόσφαιρα, συναρπαστικούς γρίφους, μαθηματικές αναφορές και πολλές ανατροπές είναι η δεύτερη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, στην οποία υπογράφει και το σενάριο. To ρόλο του κεντρικού εξιχνιαστή μιας σειράς αλληλένδετων δολοφονιών αναλαμβάνει ένας εκκεντρικός εγκληματολόγος, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, έχοντας στο πλευρό του ως μέντορα και αμέριστο υποστηρικτή, τον μοναδικό Δημήτρη Καταλειφό. Σε ρόλο-κλειδί για την επίλυση του μυστηρίου συναντάμε τον μεγάλο Γάλλο σταρ των «Άθικτων», Francois Cluzet, στην μοναδική μέχρι σήμερα εμφάνισή του σε ταινία ελληνικής παραγωγής. Το πολύ ιδιαίτερο καστ συμπληρώνουν ο αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό Μάνος Βακούσης και η ανερχόμενη Ιωάννα Κολλιοπούλου. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποσπώντας  δύο βραβεία: Βραβείο Κοινού FISCHER Ελληνικής Ταινίας-Μιχάλης Κακογιάννης και Βραβείο Νεότητας.

Σύνοψη

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων.  Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Francois Cluzet). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια; 

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας σημειώνει: «Το Έτερος Εγώ είναι μια ταινία που φωτίζει την τρομερή αταξία που κρύβουμε μέσα μας. Καταπιάνεται με θεμελιώδη θέματα ανθρωπιστικής και όχι μόνο αξίας, όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η πίστη. Η πίστη στον άνθρωπο και στις αξίες που φέρει μέσα του. Το Έτερος Εγώ όλα αυτά τα μεταδίδει μέσα από μια Αθήνα διαφορετική. Μια Αθήνα που υπάρχει και που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από θλιβερά τοπία και μίζερα χρώματα. Το Έτερος Εγώ μιλάει κατευθείαν όχι μόνο στο μυαλό και στην ψυχή του θεατή, αλλά και στην ηθική του συνείδηση».

Συντελεστές
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αννα Καλαϊτζίδου, Kόρα Καρβούνη, Βασίλης Ρίσβας, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης  Αλεξανδρής, Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Έλενα Τυρέα, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Σωκράτης Αλαφούζος
Guest star: Francois Cluzet
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Μουσική: Κώστας Μαραγκός
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος
Ήχος: Γιάννης Αντύπας
Production Designer: Ηλίας Λεδάκης
Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου
Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης
Executive producer: Φένια Κοσοβίτσα
Παραγωγή: Green Dragon & Blonde

Info
Από τις 19 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Διάρκεια: 101’