Ταινίες της εβδομάδας (16/2/17)

mia-poli-dipla-sti-thalassa
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Δράμα, μυστήριο και περιπέτεια στις λιγοστές αλλά ποιοτικές νέες επιλογές αυτής εβδομάδας.

Οι σχετικά λίγες νέες κυκλοφορίες για την νέα εβδομάδα έχουν άρωμα από Όσκαρ, περιπέτεια, μυστήριο και δράμα. Ξεχωρίζει η «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα», η οποία έχει προταθεί για έξι βραβεία Όσκαρ.

«Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα»
Ο Lee επιστρέφει στη μικρή πόλη, όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του και το γεγονός ότι αναλαμβάνει την κηδεμονία του ανήλικου ορφανού ανιψιού του. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.

«Αντίδοτο στην Ευεξία»
Ένας φιλόδοξος χρηματιστή της Wall Street στέλνεται από την εταιρία του σε ένα απομονωμένο spa στις Άλπεις, με μία αποστολή: πρέπει να πείσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, που βρίσκεται ως ασθενής στο spa, κι έχει δηλώσει στο προσωπικό της εταιρίας του ότι δεν έχει καμία πρόθεση να γυρίσει στη Νέα Υόρκη, να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Οι ασθενείς στο ήσυχο σανατόριο υποτίθεται ότι λαμβάνουν μία θαυματουργή θεραπεία, στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται ότι αρρωσταίνουν ακόμη περισσότερο.

«Η ζωή μιας γυναίκας»
Στην Νορμανδία του 1819, μια νέα γυναίκα γεμάτη παιδιάστικα όνειρα και αθωότητα επιστρέφει σπίτι μετά από τα σχολικά της χρόνια που τα πέρασε στο μοναστήρι. Παντρεύεται έναν ευγενή της περιοχής, αλλά σύντομα αυτός αποδεικνύεται τσιγκούνης κι άπιστος, ενώ σιγά σιγά οι ψευδαισθήσεις της διαλύονται. Μια ταινία εποχής - αλλά παντός καιρού - για το τέλος του ρομαντισμού και την απομάγευση που έρχεται με την ενηλικίωση, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Γκι ντε Μωπασάν.

«Όλα Αρχίζουν Αύριο»
Η ανάλαφρη, χωρίς καμία έγνοια, ζωή του Σάμιουελ, ανατρέπεται όταν μια μέρα μια γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά στην πόρτα του με ένα μωρό που ουρλιάζει. Η γυναίκα ενημερώνει τον Σάμιουελ ότι το παιδί είναι δικό του κι εξαφανίζεται. Στην προσπάθειά του να βρει τη μητέρα του μωρού, ο πρωταγωνιστής μετακομίζει στο Λονδίνο, όπου και καταλήγει να μεγαλώνει την μικρή Γκλόρια μόνος του. Άραγε, πόσες ανατροπές τού κρύβει ακόμη η ζωή;

«John Wick: Κεφάλαιο 2»
Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου ο John Wick να πεθάνει. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι ένας εύκολος στόχος.