Η ζωή της Marie Curie στην μεγάλη οθόνη από τη δημιουργό του «Persepolis»

marie-currie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η ταινία για τη φημισμένη επιστήμονα θα είναι βασισμένη σε ένα graphic novel.

Η συγγραφέας και σκηνοθέτης του αυτοβιογραφικού «Persepolis»Marjane Satrapi, θα σκηνοθετήσει μια ταινία για την Marie Curie με τίτλο «Radioactive». Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, η Satrapi θα βασίσει την ταινία της στο graphic novel της Lauren Redniss «Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale Of Love And Fallout».

Το graphic novel της Redniss αφηγείται τη ζωή της Marie Sklodowska, από την ηλικία των 24, όταν μετακόμισε από την Βαρσοβία στο Παρίσι. Εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Pierre Currie, με τον οποίο συνεργάστηκε και ανακάλυψαν το ράδιο ενώ μελέτησαν τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Η ιστορία του graphic novel καλύπτει τον θάνατο του συζύγου της Pierre, το δεύτερο βραβείο Νόμπελ που της απονεμήθηκε και τον απαγορευμένο έρωτά της με έναν παντρεμένο φυσικό.

Το σενάριο της ταινίας θα επιμεληθεί ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Jack Thorne, ο οποίος πρόσφατα έγραψε το «Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» που ανέβηκε στο West End του Λονδίνου. O Thorne έχει εργαστεί στην βρετανική σειρά «Skins» και την καινούρια τηλεοπτική σειρά «His Dark Materials», μεταξύ άλλων.