90 κινηματογράφοι στις ΗΠΑ διαδηλώνουν κατά Trump με το «1984»

1984-John-hurt
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η ταινία με τον John Hurt θα προβληθεί σε 90 κινηματογράφους σε όλη την Αμερική στις 4 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Το μήνυμα του κλασικού, δυστοπικού μυθιστορήματος του George Orwell «1984» είναι επίκαιρο όσο άλλοτε, κάτι που θέλησε να υπενθυμίσει η United States of Cinema, ένας σύνδεσμος κινηματογράφων στην Αμερική. Η United States of Cinema αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί κατά του Αμερικανού προέδρου Donald Trump προβάλλοντας την κινηματογραφική μεταφορά του «1984» σε 90 κινηματογράφους σε 79 πόλεις και 34 πολιτείες.

«Η απεικόνιση του Orwell μιας κυβέρνησης  η οποία κατασκευάζει τα δικά της γεγονότα, απαιτεί πλήρη υποταγή και δαιμονοποιεί ξένους εχθρούς δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη. Αυτή η κίνηση ενθαρρύνει τους κινηματογράφους να πάρουν θέση για τις πιο βασικές μας αξίες: την ελευθερία λόγου, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο μας και την απλή αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πράγματα όπως “εναλλακτικά γεγονότα”», υπογράμμισε στην ανακοίνωση της η United States of Cinema.

Η κινηματογραφική μεταφορά του «1984» από τον Michael Radford κυκλοφόρησε το 1984, με τον John Hurt στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Winston Smith, ο οποίος καταγράφει τις σκέψεις του για τον τυραννικό κόσμο στον οποίο ζει σε ένα ημερολόγιο. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 4 Απριλίου, την ίδια ημερομηνία που στο μυθιστόρημα ο Smith αρχίζει να γράφει το ημερολόγιό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017