O Quentin Tarantino στη δική του άγρια Δύση

o-quentin-tarantino-sti-diki-tou-agria-dusi

Leonardo DiCaprio και Jamie Foxx

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2012

Οκτώ ολόκληροι μήνες απομένουν ακόμα μέχρι την 17η Ιανουαρίου, οπότε θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το πολυαναμενόμενο γουέστερν του υπέροχου κυρίου Tarantino, με τον Jamie Foxx και τον Christoph Waltz να «μάχονται» ενάντια σε έναν δυνάστη Leonardo DiCaprio.

Μέχρι τότε όμως, ευτυχώς ο δαιμόνιος Quentin Tarantino έχει φροντίσει να μας διοχετεύει κάθε τρεις και λίγο, με υλικό για την νέα του αυτή ταινία.

Ήρθε η ώρα του γούεστερν, λοιπόν, να περάσει από το φίλτρο του Quentin Tarantino που έχει έναν μοναδικό τρόπο να τιμά διάφορα κινηματογραφικά είδη και ταυτόχρονα να τα υπονομεύει με χιλιάδες ιδιοφυείς αναφορές από την ποπ κουλτούρα.

Το «Django Unchained», η νέα του ταινία γυρίζεται στο Wyoming, στη Louisiana και στην California και η πλοκή της συνεχίζει την προηγούμενη δουλειά του «Inglourious Basterds». Πρόκειται για ένα ελεύθερο ριμέικ ενός spaghetti western του 1966, με κεντρικό ήρωα ένα σκλάβο από τον Νότο των ΗΠΑ, τον Django, ο οποίος συνεργάζεται με έναν Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων για την αναζήτηση της συζύγου του.

Η ιστορία, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τarantino στον Guardian, ξεκινά στο Νότο, δύο χρόνια πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο, όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ Jamie Foxx, υποδύεται τον Django, ένα σκλάβο, του οποίου η βάναυση προσωπική ιστορία από τους πρώην ιδιοκτήτες του, τον οδηγεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων Dr King Schultz, τον όποιο υποδύεται ο επίσης οσκαρικός Christoph Waltz.

Ο Schultz βρίσκεται στα ίχνη των αδερφών Brittles, οι οποίοι έχουν διαπράξει δολοφονίες και ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει να τους εντοπίσει είναι ο Django. Το αντάλλαγμα της ανορθόδοξης αυτής συναλλαγής είναι η υπόσχεση της απελευθέρωσης του Django, όταν συλληφθούν οι Brittles, νεκροί ή ζωντανοί, φυσικά.

Η επιτυχία οδηγεί τον Dr King Schultz στην απελευθέρωση του Django, αν και οι δύο άνδρες επιλέγουν να μην ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Γίνονται συνεργάτες και αρχίζουν να αναζητούν μαζί επικηρυγμένους εγκληματίες του Νότου. Ωστόσο ο Django δεν ξεφεύγει από τον αρχικό στόχο του και συνεχίζει να αναζητά παράλληλα την σύζυγο του, Broomhilda (Kerry Washington), την οποία έχασε σε ένα δουλεμπόριο.

Ο Quentin Tarantino εν ώρα...δημιουργίας

Η ιστορία θα τους φέρει μπροστά στον τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Leonardo Di Caprio, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον Calvin Candie, δικαιούχο της «Candyland», μιας κακόφημης φυτείας, όπου οι σκλάβοι «καλλωπισμένοι» από τον προσωπικό εκπαιδευτή Ace Woody (Kurt Russell), επιδίδονται σε σπορ για να …επιβιώσουν.

O Leonardo Di Caprio, μάλιστα, εμφανίζεται στο δεύτερο μέρος της ταινίας, ακλουθώντας τα χνάρια του «Kill Bill», ενώ ο εκκεντρικός χαρακτήρας του επιβάλλει να είναι λάτρης του γαλλικού πολιτισμού, απαιτώντας μάλιστα από όλους να τον αποκαλούν «monsieur», αν και δεν μιλάει γαλλικά.

Στην «Candyland», οι πρωταγωνιστές θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τον έμπιστο δούλο του Leonardo, που δεν είναι άλλος από τον επίσης υποψήφιο για Όσκαρ στο Pulp Fiction του Tarantino, Samuel L Jackson. Django και Schultz θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην ανεξαρτησία και την αλληλεγγύη, μεταξύ θυσίας και επιβίωσης αν θέλουν να γλιτώσουν.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Quentin Tarantino, το «Djanco Unchained» γυρίζεται σε παραγωγή των Stacey Sher, Pilar Savone και Reginald Hudlin, και ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού.