Η Emma Watson απαντά στους επικριτές για την αποκαλυπτική της φωτογράφιση

emma-watson
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Αποκαλύπτει παράλληλα ποια ήταν η πιο εξουθενωτική σκηνή στην «Πεντάμορφη και το Τέρας».

Η πρόσφατη φωτογράφιση της Emma Watson για το περιοδικό Vanity Fair έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με μερίδα του Τύπου να την κατηγορεί για υποκρισία. Στην φωτογράφιση του περιοδικού, η 26χρονη ηθοποιός φορά ένα αποκαλυπτικό see-through top, με τους επικριτές της ηθοποιού να την κατηγορούν ότι προδίδει τις φεμινιστικές αξίες που η ίδια πρεσβεύει. Η Watson έδωσε απάντηση στις κριτικές που της ασκήθηκαν, σε πρόσφατη συνέντευξή της για τις ειδήσεις του Channel 4, στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

«Ο φεμινισμός υπάρχει για να δίνει στις γυναίκες επιλογές. Ο φεμινισμός δεν είναι ένα ραβδί για να χτυπάς άλλες γυναίκες, είναι για την ελευθερία, είναι για την απελευθέρωση, είναι για την ισότητα. Πραγματικά δεν ξέρω τι σχέση έχει το στήθος μου με αυτό, είναι αρκετά μπερδεμένο. Παραμένω συνεχώς και αθόρυβα έκπληκτη», δήλωσε η ηθοποιός και συμπλήρωσε πως νιώθει ενθουσιασμένη με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και το πόσο όμορφες είναι οι φωτογραφίες. Κατέληξε λέγοντας ότι η ιστορία της δείχνει πόσες παρερμηνείες και παρανοήσεις υπάρχουν αναφορικά με το τι σημαίνει φεμινισμός.

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε στο E! News, η Watson αποκάλυψε ότι η πιο «εξουθενωτική» σκηνή που γύρισε στο νέο ριμέικ της Disney ήταν ο χορός με το Τέρας, το οποίο υποδύεται ο Dan Stevens. Όπως εξήγησε, το κίτρινο φόρεμά της στην συγκεκριμένη σκηνή έχει ξεχωριστή θέση στην φαντασία κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, κάτι που αύξησε την πίεση. Στη συνέχεια, η ηθοποιός σχολίασε ότι η ρομαντική σκηνή της ταινίας πιθανότητα αποτελεί το «ζενίθ» της ερωτικής της ζωής. «Πιθανότατα δεν θα ξαναζήσω πιο ρομαντική στιγμή στην ζωή μου από αυτή! Φτάνω σε κορύφωση στα 26», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η Μπελ πάσχει από Σύνδρομο Στοκχόλμης, η Watson δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι ήταν κάτι που απασχόλησε και την ίδια από την αρχή της εμπλοκής της στην ταινία. Τελικά όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η ηρωίδα συχνά τσακώνεται και διαφωνεί με το Τέρας, διατηρώντας την ανεξαρτησία της και την ελευθερία σκέψης. Η ηθοποιός συνέχισε λέγοντας ότι η Μπελ και το Τέρας δημιουργούν αρχικά μια φιλία και στο κενό που βρίσκεται στη μέση χτίζεται μια αγάπη, η οποία όπως κατέληξε να είναι πιο ουσιαστική σε σχέση με τις περισσότερες ιστορίες αγάπης, όπου ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος.