Στις 30 Απριλίου η σειρά «Genius» στην Ελλάδα από το National Geographic

genius ©National Geographic
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Με τον Geoffrey Rush στο ρόλο του Albert Einstein, η νέα σειρά 10 επεισοδίων «Genius» είναι μια παραγωγή των Fox 21 Television Studios και Imagine Television από τους βραβευμένους με Όσκαρ Brian Grazer και Ron Howard κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30 Απριλίου στις 21.00

Το cast της σειράς συμπληρώνουν οι Emily Watson, Johnny Flynn, Samantha Colley, T.R. Knight, Seth Gabel και Vincent Kartheiser. Παρόλο που η επιστημονική του πορεία είναι ευρέως γνωστή και συνεχίζει να μας εμπνέει, λίγοι γνωρίζουν την θυελλώδη προσωπική ζωή του σπουδαιότερου μυαλού του 20ου αιώνα, Άλμπερτ Αϊνστάιν. Την Κυριακή 30 Απριλίου στις 21.00, κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά του National Geographic «Genius», αποκαλύπτοντας πώς ο Άλμπερτ έγινε Αϊνστάιν, παράλληλα, εξερευνώντας τα επαγγελματικά του επιτεύγματα και την άστατη, παθιασμένη και περίπλοκη προσωπική του ζωή. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTE TV, Nova, Vodafone TV, Cyta Τηλεόρασης.

«Πώς γίνεται να μην με καταλαβαίνει κανείς και όλοι να με συμπαθούν;»

©National Geographic

Την παραγωγή της σειράς έχουν αναλάβει οι: Fox 21 Television Studios της οποία η φετινή παραγωγή «The People V. OJ Simpson: American Crime Story» κυριάρχησε σε όλα τα διεθνή βραβεία και λίστες κριτικών, Imagine Television εταιρεία παραγωγής των ιστορικών «24» και «Friday Night Lights» και η Odd Lot Entertainment, που αυτή τη χρονιά βραβεύτηκε για το «Hell or High Water». Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Walter Isaacson «Αϊνστάιν: Η ζωή και ο κόσμος του» και είναι μια παραγωγή των Brian Grazer, Ron Howard και Gigi Pritzker, με τον Howard να κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στο πρώτο επεισόδιο.

Το all-star cast των ηθοποιών της σειράς περιλαμβάνει τους Geoffrey Rush στο πρωταγωνιστικό ρόλο του σπουδαίου και αναγνωρισμένου επιστήμονα Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον Johnny Flynn ως Άλμπερτ στα χρόνια πριν λάμψει ως παγκοσμίως γνωστός επιστήμονας και την Emily Watson ως η δεύτερη σύζυγός του - και πρώτη ξαδέρφη του - Έλσα Αϊνστάιν.

Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία και πώς δεν θα χάσεις καμιά!

Η σειρά ξεκινάει προβάλλοντας την ταπεινή καταγωγή του Αϊνστάιν και την προσπάθειά του ως απλός διανοούμενος, να αναγνωριστεί από την κοινωνία, φτάνοντας μέχρι την παγκόσμια φήμη του, ως ο άνθρωπος που «ξεκλείδωσε» ολόκληρο τον κόσμο, με τη θεωρία της σχετικότητας. Πηγαίνοντας ακόμα πιο βαθιά, η σειρά αποτυπώνει τα συναρπαστικά, έντονα συναισθήματά του, παράλληλα με τη δυσκολία του να διαχειριστεί τις κοντινές προσωπικές του σχέσεις, όπως εκείνες με τα παιδιά του, τις δύο συζύγους του αλλά και τις πολλές ερωμένες του.

«Δεν έχω ιδιαίτερα ταλέντα, είμαι απλά παθιασμένα περίεργος»

©National Geographic

Η σειρά διαδραματίζεται μεταξύ της ταραγμένης περιόδου των δύο παγκόσμιων πολέμων. Με την εξάπλωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, τους κατασκόπους να είναι παντού και την απειλή της ατομικής έκρηξης να καραδοκεί. Ο Αϊνστάιν προσπαθεί να ανταπεξέλθει μέσα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, ως σύζυγος και πατέρας παράλληλα, διατηρώντας τις αρχές του και τις αξίες του, ακόμα και όταν τέθηκε η ζωή του σε κίνδυνο.

Το «Genius» ξεκινάει με τον Αϊνστάιν (Flynn) ως έφηβο, όταν εναντιωνόταν στον πατέρα του και παράτησε το σχολείο του στη Γερμανία για να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο της Ελβετίας. Συνεχίζει, προβάλλοντας την αγάπη του για τις γυναίκες και το πάθος του για τη φυσική, με έντονες εικόνες από την ερωτική απογοήτευση που προκάλεσε στην πρώτη του αγάπη Marie Winteler (Shannon Tarbet), για να ακολουθήσει την κορυφαία στη Φυσική συμφοιτήτριά του Mileva Maric (Samantha Colley).

©National Geographic
Το έντονο ειδύλλιό τους, τους έβαλε σε μπελάδες με τους καθηγητές , καταλήγοντας σε μία απρόσμενη εγκυμοσύνη, υποχρεώνοντας και τους δύο να βάλουν στην άκρη τα όνειρά τους και αναγκάζοντας τον Αϊνστάιν να ξεκινήσει μία δουλειά ως υπάλληλος στο μαγαζί του καλού του φίλου, Michele Besso (Seth Gabel). Στην προσπάθειά του να τοποθετηθεί στο επιστημονικό στερέωμα, ο Αϊνστάιν εκδίδει πέντε εργασίες του σε ένα μόλις χρόνο και έτσι καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή πολλών, συμπεριλαμβανομένου και του επιστήμονα που αργότερα θα γινόταν ο πιο κοντινός του σύμβουλος, του Dr. Philipp Lenard (Michael McElhatton).

Όταν ξεκίνησε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, ο γάμος του ξεκίνησε να κλονίζεται και ο Αϊνστάιν βρήκε διέξοδο στην παράλληλη σχέση με την πρώτη του ξαδέρφη, Έλσα. Με την αλλαγή κυβέρνησης δημιούργησε νέους κύκλους γνωριμιών, πολιτικής φύσεως, πράγμα που τον οδήγησε να χαλάσει προ υπάρχουσες σχέσεις του με φίλους και άλλους επιστήμονες, όπως ο Fritz Haber (Richard Topol) και Max Planck (Ralph Brown). Σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες ηθικής, ο Αϊνστάιν αρνήθηκε να υποστηρίξει την πλευρά της Γερμανίας. Όταν τελείωσε ο πόλεμος και έκλεισαν τα σύνορα, τον εμπόδισαν να πάει στην Ελβετία και να συναντήσει το γιο του, τη στιγμή που εκείνος τον χρειαζόταν πιο πολύ από ποτέ.

«Ποτέ δε σκέφτομαι το μέλλον, έτσι και αλλιώς θα έρθει πολύ σύντομα».

©National Geographic

Η τύχη του Αϊνστάιν ευνοείται, αφού μετά το τέλος του πολέμου η θεωρία της σχετικότητας αποδεικνύεται σωστή. Στα πρόθυρα του να γίνει γνωστός μέσα σε μία νύχτα, η Elsa (Watson) απαιτεί να την παντρευτεί για να αποφύγουν το σκάνδαλο που θα έφερνε μία τέτοια είδηση. Παλεύοντας με τη Mileva για το διαζύγιο, παράλληλα αγωνίζεται για το παιχνίδι της δημοσιότητας του. Μετά από μία έντονη συνέντευξη με τον επίσημο σύμβουλο του Raymond Geist (Vincent Kartheiser), ξεσπά ένα κύμα αντισημιτισμού και φεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μετανάστης.

Ζώντας και διδάσκοντας στο Princeton του New Jersey, ο Αϊνστάιν συνεχίζει να πολιορκείται από όλες τις πλευρές. Η δύσκολη σχέση με τα παιδιά του και τα εγγόνια του τον επιβαρύνει πολύ και συνάπτει σχέσεις με τη Ρωσίδα κατάσκοπο Margarita Konenkova (Ania Bukstein) ενώ παράλληλα έρχεται αντιμέτωπος με τον J. Edgar Hoover (T.R. Knight) και μια προσωπική βεντέτα που θα τον καταβάλλει. Επίσης, αντιμετωπίζει πιθανότατα τη μεγαλύτερη πρόκληση από ποτέ, την πίεση να βάλει στην άκρη τη φιλειρηνικότητά του με την ελπίδα να σταματήσει το Χίτλερ να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Αν και η διαδρομή του δεν είναι εύκολη, ο Αϊνστάιν καταφέρνει να βρει ελπίδα και έμπνευση πριν το θάνατό του σαν ένα νέο κορίτσι που ανακαλύπτει τον κόσμο. Μία από τις πιο γνωστές του φράσεις είναι:

«Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματήσεις ποτέ να αναρωτιέσαι. Υπάρχει λόγος που υπάρχει η περιέργεια στον κόσμο».

©National Geographic

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Πράγα της Τσέχικης Δημοκρατίας, όπου ο Αϊνστάιν έζησε και έκανε την αρχή της καριέρας του. Η σειρά επίσης προβάλει και άλλες προσωπικότητες της τότε εποχής, όπως των Marie και Pierre Curie, Wilhelm Rontgen, Carl Jung, Werner Heisenberg και πολλών ακόμα. Η σειρά «GENIUS» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Απρίλιο στο κανάλι του National Geographic σε 171 χώρες σε 45 γλώσσες.

Δείτε το επίσημο trailer