Έρχεται το φεστιβάλ βενεζουελάνικου κινηματογράφου

festibal-benezouelanikou-kinimatografou
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαρτίου, με δύο παραστάσεις την ημέρα, στις 19.00 και στις 21.00, στην αίθουσα κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιαννης.

Για τρεις μέρες, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει το Βενεζουελάνικο κινηματογράφο μέσα από επιλεγμένες ταινίες, όπως το διάσημο «Desde allá» (Από μακριά), που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015 και ήταν υποψήφια στα Βραβεία Γκόγια το 2017, το «Azul no tan rosa» (Μπλε και όχι τόσο ρόδινο), βραβευμένο με το Βραβείο Γκόγια για την Καλύτερη Ταινία της Λατινικής Αμερικής του 2013, «Pelo Malo» (Χάλια Μαλλί), που νίκησε 12 διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και της Καλύτερης Ταινίας, το «Libertador», (Απελευθερωτής) επιλεγμένη ταινία από τη Βενεζουέλα για τα Βραβεία Όσκαρ, Ξενόγλωσσης Ταινίας, στην 87η απονομή, «Venezzia» (Βενέτσια), Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας στο Φεστιβαλ Sonoma στις ΗΠΑ, και το «El Manzano Azul» (Η Μπλε Μηλιά), που θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες στη Βενεζουέλα.

Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι δωρεάν. Για την είσοδό σας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Info
17-19 Μαρτίου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, στον Ταύρος
Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210-3418579, 550
Δευ - Παρ 11:00 - 14:00