Νέα διαρροή αποκαλυπτικών φωτογραφιών διασημοτήτων

emma-watson-amanda-seyfried
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Μηνύσεις από Emma Watson και Amanda Seyfried μετά την κλοπή και διαρροή γυμνών φωτογραφιών.

Η Emma Watson και η Amanda Seyfried έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες μετά την δημοσίευση στο διαδίκτυο προσωπικών φωτογραφιών που φέρεται να κλάπηκαν. Σύμφωνα με το Gizmodo έχουν δημοσιευτεί αποκαλυπτικές φωτογραφίες των Watson και Seyfried, καθώς και των Alyssa Arce, Jillian Murray, Analeigh Tipton, Rhona Mitra και Iliza Shlesinger.

Εκπρόσωπος της Watson δήλωσε στο BBC ότι οι φωτογραφίες της ηθοποιού δεν είναι γυμνές και ότι είναι από δοκιμές ρούχων με έναν στυλίστα πριν από μερικά χρόνια. Ο δικηγόρος της Seyfried έχει ήδη στείλει εξώδικο ζητώντας από την ιστοσελίδα Celeb Jihad να κατεβάσει τις επίμαχες φωτογραφίες, οι οποίες όμως έχουν ήδη μοιραστεί σε σειρά άλλων σελίδων, όπως το 4chan. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαρροή των φωτογραφιών συνέβη ένα χρόνο ακριβώς μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά του Ryan Collins, ενός εκ των χάκερ αντίστοιχης κλοπής και δημοσιοποίησης φωτογραφιών και βίντεο το 2014. Ο Collins καταδικάστηκε τελικά σε 18 μήνες φυλάκιση φέτος τον Ιανουάριο για τον ρόλο του στο σκάνδαλο.

Η Watson είχε μιλήσει ανοιχτά κατά της δημοσίευσης του υλικού, τονίζοντας παράλληλα ότι πέραν της κατάφωρης παραβίασης της ιδιωτικότητας, το χειρότερο ήταν η «έλλειψη ενσυναίσθησης» από τα σχόλια των χρηστών που συνόδευαν τις φωτογραφίες.