Ξεκινάνε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη

pantelis-boulgaris
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

«Το Τελευταίο Σημείωμα» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου.

Τέσσερα χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία της «Μικράς Αγγλίας», ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με «Το Τελευταίο Σημείωμα». Η νέα του ταινία θα μας μεταφέρει στην Ελλάδα την εποχή της Κατοχής, λίγο πριν την Πρωτομαγιά του 1944 και την εκτέλεση 200 αγωνιστών στην Καισαριανή.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

 Όπως στην ταινία «Ψυχή Βαθιά», έτσι και στο «Τελευταίο Σημείωμα» ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί την πολύπλοκη και ταυτόχρονα τραγική πολιτική κατάσταση της εποχής για να αφηγηθεί μια ιστορία γεμάτη αδιέξοδα και βασανιστικά διλήμματα. Λίγους μήνες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας, οι Ναζί κατακτητές εκτέλεσαν 200 αγωνιστές στην Καισαριανή ως αντίποινα. Κεντρικός πρωταγωνιστής της ταινίας του Βούλγαρη είναι ο Κρητικός λαϊκός αγωνιστής Ναπολέων Σουκατζίδης, ο οποίος βρισκόταν φυλακισμένος και εξόριστος από το 1936.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Την εποχή της κατοχής ο Σουκατζίδης εκτελούσε χρέη διερμηνέα στον διοικητή Καρλ Φίσερ των φυλακών του Χαϊδαρίου και έγινε μάρτυρας των ναζιστικών θηριωδιών και βασανιστηρίων. Ο θάνατος του στρατιωτικού διοικητή στη Λακωνία και τριών ανδρών της συνοδείας σε ενέδρα που έστησαν αντιστασιακοί σε μια χαράδρα στους Μολάους, έχει ως αποτέλεσμα μια νέα εντολή για αντίποινα: ένας Έλληνας για κάθε νεκρό Γερμανό. Ανάμεσα στους 200 βρίσκεται και ο Σουκατζίδης, όμως ο Φίσερ του δίνει την ευκαιρία να σωθεί, βάζοντας κάποιον άλλο στη λίστα με τους μελλοθάνατους αγωνιστές και θέτοντάς τον ταυτόχρονα αντιμέτωπο με μεγάλα διλήμματα.

Μικρά Αγγλία

Πρωταγωνιστές στο «Τελευταίο Σημείωμα» είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία»), ο Γερμανός Αντρέ Χένικε («Μια Επικίνδυνη Μέθοδος», «Pandorum», «Η Πτώση») και η Ελληνοαμερικανίδα Μελία Κρίλινγκ («Tyrant», «The Borgias»). Το σενάριο της ταινίας είναι της Ιωάννας Καρυστιάνης, η οποία συνεργάστηκε με τον Βούλγαρη στην ταινία «Μικρά Αγγλία». Η παραγωγή συμπληρώνεται από σταθερούς συνεργάτες του Βούλγαρη όπως τον Σίμο Σαρκετζή στη διεύθυνση φωτογραφίας, τον Τάκη Γιαννόπουλο στο μοντάζ, τον Σπύρο Λάσκαρη στα σκηνικά, την Γιούλα Ζωϊοπούλου στα κοστούμια και τον Αλέξανδρο Βούλγαρη στη μουσική. Η ταινία θα γυριστεί σε Κρήτη και Αττική, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου.