Νεύτωνας: ο νέος σούπερμαν του Χόλιγουντ;

neutonas-o-neos-souperman-tou-xoligount-neos-souperman-tou-xoligount

ΤΡΙΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Οραματιστής, πατέρας της κλασικής Φυσικής και εμπνευστής του «νόμου της βαρύτητας», ο Ισαάκ Νεύτωνας γίνεται πηγή έμπνευσης και μετατρέπεται σε…σουπερ ήρωα για χάρη του Χόλιγουντ.

Θεμελιωτής των σύγχρονων μαθηματικών και με βοηθό του τις παρατηρήσεις του Γαλιλαίου, τους νόμους του Κέπλερ και ένα …μήλο, ανακάλυψε τη βαρύτητα.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά στοιχεία του Ισαάκ Νεύτωνα, τουλάχιστον όπως μέχρι σήμερα τον θεωρούσαμε οι περισσότεροι, γιατί η εταιρεία παραγωγής από το Λος Άντζελες, BiteSize Entertainment, έχει αρκετά διαφορετική άποψη.

Για τους καλιφορνέζους κινηματογραφιστές προφανώς ο Νεύτωνας είναι…υπερήρωας. Ιδανική ιστορική φιγούρα για να αποτελέσει τον επόμενο υπερήρωα δράσης του Χόλιγουντ.

Συμφωνά με τον Guardian, μάλιστα ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Fast and the Furious» και «The Mummy: Tomb of the dragon emperor», Rob Coen έχει ήδη συμφωνήσει και εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο σενάριο της ταινίας.

Η ιστορία μάλιστα θα εστιάσει στην θέση που κατείχε ο Νεύτωνας στη βασιλική εταιρεία και ειδικά τα πρώτα χρόνια. Ο Νεύτωνας εργάστηκε εκεί από 1696 μέχρι το θάνατο του το 1727 αλλά η υπόθεση του…κινηματογραφικού Νεύτωνα θα επικεντρωθεί στην εργασία του όχι ως μαθηματικός αλλά περισσότερο ως «προστάτης» των νομισμάτων του Βασιλιά Ουίλιαμ του 3ου. Εξάλλου πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Νεύτωνας κυνηγούσε μανιωδώς παραχαράκτες, ενώ αρκετοί ιστορικοί βιογράφοι αναφέρονται στο πρόσωπό του ως έναν από τους πρώτους ντετέκτιβ.