Η μεγαλύτερη απειλή για το Netflix είναι ο ύπνος

house-of-cards
ΤΡΙΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Στις 30 Μαΐου θα κάνει την πρεμιέρα του ο πέμπτος κύκλος του «House of Cards».

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Netflix δεν είναι ούτε το Hulu, ούτε το Amazon Prime, αλλά ο ύπνος, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Reed Hastings. Αν και ο Hastings αστειευόταν, στην πραγματικότητα θεωρεί το YouTube ως την μόνη υπηρεσία streaming που τον ανησυχεί.

Σε συνέντευξή του με αναλυτές της Wall Street, ο Hastings εξήγησε ότι το Netflix χρειάζεται περίπου μια εβδομάδα για να πιάσει τον αριθμό προβολών που πετυχαίνει ένα βίντεο στο YouTube σε μια μέρα. Συνεχίζοντας, ο ισχυρός άνδρας του Netflix μίλησε για την πτώση στις εγγραφές νέων χρηστών στο πρώτο τρίμηνο του έτους, την οποία απέδωσε στις λίγες πρεμιέρες νέων σειρών και ταινιών. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του νέου κύκλου του «House of Cards», η οποία έχει καθυστερήσει και θα κάνει την πρεμιέρα του τελικά στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι χρήστες της Netflix προτιμούν τις ταινίες του Adam Sandler από ακριβές παραγωγές όπως το «Τίγρης & δράκος 2».

Μεταξύ άλλων, ο Hastings αποκάλυψε πως οι χρήστες του Netflix έχουν ξοδέψει «πάνω από μισό δισεκατομμύριο ώρες» βλέποντας ταινίες του Adam Sandler. Παράλληλα χαρακτήρισε ως «κακή ιδέα» την χρηματοδότηση του «Τίγρης & δράκος 2», η οποία δεν ενθουσίασε τους χρήστες του Netflix.