Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για το «GoldenEye» του N64

James-bond-goldeneye
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Το παιχνίδι είναι βασισμένο στην ταινία Τζέιμς Μποντ και είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην κονσόλα της Nintedo το 1997.

Ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο Nintendo 64, το «GoldenEye», θα αποτελέσει το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «GoldenEra». Το παιχνίδι ήταν αποκλειστική κυκλοφορία για το N64 και ήταν βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Μποντ με τον Pierce Brosnan.

Το «GoldenEye» έγινε ιδιαίτερα αγαπητό καθώς επέτρεπε σε τέσσερις παίχτες να παίξουν ταυτόχρονα μαζί.

Το «GoldenEye» θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και πρωτοποριακά παιχνίδια της γενιάς του, αφού έφερε με πειστικό τρόπο (για την εποχή) το multiplayer των πρώιμων FPS (παιχνίδια πρώτης προοπτικής) στις κονσόλες. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα αποτελεί μια από τις σπάνιες περιπτώσεις παιχνιδιών που βασίστηκαν σε ταινία, σειρά ή κόμικ, τα οποία, ως επί το πλείστον, έχουν τη φήμη χαμηλής ποιότητας και της «αρπαχτής». Η κάκιστη μεταφορά του «ΕΤ» από την Atari την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών του 1982 οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών στην ΗΠΑ, η οποία ανάκαμψε λίγα χρόνια αργότερα χάρη στη Nintendo και τη Sega.

Το «ET» από την Atari είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου ο ποιοτικός έλεχγος πήγε περίπατο.

Στην ιστοσελίδα τους στο IndieGogo, οι σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ εξηγούν ότι μίλησαν με τους δημιουργούς του παιχνιδιού, καθώς και με ειδικούς της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών από το IGN, το Kotaku, το GameSpot και το Good Game. Όπως σημειώνουν, «αυτό που βρήκαμε είναι ότι υπήρχε μια ιστορία ακόμα πιο συναρπαστική από όσο ελπίζαμε. Για αυτό ζητάμε την βοήθειά σας για να πάμε το project στο επόμενο επίπεδο και να καλύψουμε περισσότερες ιστορίες ώστε να δημιουργήσουμε το ντοκιμαντέρ που αξίζει σε αυτό το παιχνίδι». Μέχρι στιγμής έχουν συλλέξει 980 από τα 85.000 δολάρια που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ.