Ταινίες της εβδομάδας (20/4/2017)

life
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Πλούσιες οι επιλογές της εβδομάδας με ντοκιμαντέρ, animation, δράμα και σασπένς.

«Life»
Η εξαμελής ομάδα του διεθνή διαστημικού σταθμού ISS έχει ως αποστολή να ανακαλύψει σημάδια ζωής στον πλανήτη Άρη. Είναι όλοι ενθουσιασμένοι, αφού η αποστολή τους έχει στεφθεί με επιτυχία. Ο ενθουσιασμός αρχίζει να φθίνει, όταν διαπιστώνουν ότι το νέο είδος ζωής που ανακάλυψαν όχι μόνο αναπτύσσεται ταχύτατα, αλλά υπήρξε η αιτία αφανισμού κάθε ζωντανού οργανισμού στον πλανήτη του. Τώρα, απειλεί τα μέλη του πληρώματος που πρέπει να φροντίσουν να μην το μεταφέρουν μαζί τους πίσω στη Γη, αφού κάτι τέτοιο θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος»
 «Μυστήριο μέσα σε ένα μυστήριο», ο πίνακας «ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» είναι ο πιο διάσημος και ελκυστικός του Ιερώνυμου Μπος. Μέσα από μοναδικές εικόνες που δίνει η αποκλειστική πρόσβαση στο Μούσειο Πράδο της Μαδρίτης - σαν κάποιος να γίνεται μάρτυρας της ακτινογράφησης της ζωγραφιάς και της αποκατάστασής της - το έργο διερευνά και ζητά την αποκάλυψη όλων εκείνων των αναπάντητων ερωτημάτων γύρω από τον ίδιο των ζωγράφο, την ζωγραφική και εξηγεί την έμπνευση που μετέδωσε σε συγγραφείς, ζωγράφους και μουσικούς από όλο τον κόσμο.

«Μπάντι, ο ροκ σταρ»
Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού μαστίφ, εκείνο θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα. H ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ του Ζενγκ Τζουν, διάσημου ροκ σταρ της Κίνας.

«Ο Κύριος Τίποτα»
Ο Νόρμαν ζει μια μοναχική ζωή στη σκιά της δύναμης και των χρημάτων. Αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του, χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να τα καταφέρει. Τελικά ποντάρει στο σωστό άλογο, κάνοντας ένα ακριβό δώρο, ένα ζευγάρι παπούτσια στον Μίσα Έσελ. Όταν ο Μίσα θα γίνει πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Νόρμαν θα βρεθεί στο κέντρο ενός γεωπολιτικού δράματος πέρα από οτιδήποτε μπορούσε να φανταστεί, οι επιπτώσεις του οποίου θα μπορούσαν να καταστρέψουν την φήμη που χρειάστηκε όλη του τη ζωή, για να χτίσει.

«Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι»
Το έτος είναι 2035 και η παγκόσμια τάξη έχει υποστεί δραματικές αλλαγές. Η Γαλλία, με 10 εκατομμύρια άνεργους κατοίκους, αποτελεί μία από τις νέες χώρες κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο ταλανισμένος από τα προβλήματα πληθυσμός, αμφιταλαντεύεται μεταξύ του να επαναστατήσει και του να παραιτηθεί, μέχρι που βρίσκει «καταφύγιο» σε ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα: τις υπέρ-βίαιες μάχες μέχρι θανάτου. Ο Ρέντα, γνωστός ως «Άρες», είναι ένας βετεράνος μαχητής που βγάζει τα προς το ζην κάνοντας μικροδουλειές για την αστυνομία. Όταν η αδερφή του κατηγορείται για οπλοκατοχή, θα διακινδυνέψει τα πάντα ώστε να καταφέρει να σώσει αυτήν και τις κόρες της.

«Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης»
Τέσσερις φαινομενικά ευτυχισμένες γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών αποφασίζουν ότι έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουν τις ζωές τους και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. Η Αγκάτα είναι μια νεαρή μητέρα, παγιδευμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο, η οποία ψάχνει καταφύγιο σε μια ακόμη αδιέξοδη σχέση. Η Ρενάτα είναι μια μεγαλύτερη σε ηλικία δασκάλα, η οποία παρακολουθεί γοητευμένη την γειτόνισσα της, Μαρζένα. Η τελευταία είναι μια παλιά νικήτρια καλλιστείων και νυν δασκάλα αερόμπικ, της οποίας ο σύζυγος εργάζεται στη Γερμανία. Τέλος, η Ίζα είναι διευθύντρια σχολείου και ερωτευμένη με τον πατέρα μιας μαθήτριάς της.

«Αίμα από το αίμα μου»
Ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέταση στη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Bobbio. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Benedetta να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος ομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο. Η Benedetta πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές - νερό, φωτιά και δάκρυα - για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει. Ο Φεντερίκο, ωστόσο, «παρασύρεται» από την Benedetta. Στο σήμερα, η φυλακή του Bobbio κλείνει και εγκαταλείπεται. Ο εφοριακός Φεντερίκο βοηθά έναν Ρώσο εκατομμυριούχο να αγοράσει αυτό το παλιό ερείπιο. Αλλά ένας μυστήριος γέρος έχει ζήσει εκεί για χρόνια. Μπορεί κανείς να τον δει περιστασιακά μόνο τη νύχτα, και αναφέρεται ως «The Count». Ο Φεντερίκο πρέπει να αποδείξει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μια απάτη ώστε να κλείσει τη μεγάλη πώληση.

«Μια βόλτα στη Γαλλία»
Ο Φαρούκ είναι ένας εικοσάχρονος ράπερ από τα προάστια του Παρισιού. Εξαιτίας μιας διαμάχης με έναν άλλο μουσικό, κινδυνεύει και πρέπει να φύγει μακριά από την πρωτεύουσα. Ο φίλος του Μπιλάλ του προτείνει να πάρει τη θέση του και να συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στα λιμάνια της Γαλλίας τον πατέρα του Σερζ, ο οποίος ακολουθώντας τα βήματα του κλασικού ζωγράφου Ζοζέφ Βερνέ θέλει να ζωγραφίσει εκ νέου τα έργα του. Παρά το χάσμα γενεών και κουλτούρας, μια αναπάντεχη φιλία γεννιέται ανάμεσα σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο, αντικομφορμιστή νέο και σε αυτό τον παραδοσιακό, συντηρητικό Γάλλο από τα Βόρεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που τους οδηγεί στη Μασσαλία για μια τελευταία συναυλία.

«Θα πέσει η νύχτα»
Ερευνητές ανακαλύπτουν κινηματογραφικό υλικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αποδεικνύεται ότι είναι ένα χαμένο ντοκιμαντέρ γυρισμένο από τον Alfred Hitchcock και τον Sidney Bernstein το 1945 για τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.