John Boyega: Από το Star Wars στο Old Vic Theatre

john-boyega-finn-wallpaper-star-wars-7
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο 25χρονος ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στον «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ.

Αφού υποδύθηκε δύο χρόνια πριν τον Finn στο «Star Wars - Η δύναμη ξυπνά», ρόλο που θα αναβιώσει φέτος στο «Star Wars – The Last Jedi», ο John Boyega δηλώνει έτοιμος να αφήσει για λίγο τον Πόλεμο των Άστρων να μαίνεται και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο θεατρικό σανίδι.

Ο 25χρονος Βρετανός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε μία νέα διασκευή του «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ, που ετοιμάζει το Old Vic Theatre του Λονδίνου για να παρουσιάσει από 15 έως 24 Ιουνίου. Θα υποδυθεί τον φτωχό και εξαθλιωμένο στρατιώτη, που ταπεινώνεται καθημερινά και οδηγείται τελικά στο έγκλημα, στο έργο - σταθμό του γερμανικού θεάτρου, γραμμένο ξανά από τον συγγραφέα Jack Thorn, δημιουργό της βραβευμένης παράστασης «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» («Harry Potter and The Cursed Child»).

Να σημειωθεί ότι ο «Bόυτσεκ» του Μπύχνερ εκκινεί από την αληθινή ιστορία του βετεράνου του σουηδικού και πρωσικού στρατού Γιόχαν Κρίστιαν Βόυτσεκ (1780-1824), που εκτελέστηκε δημοσίως στη Λειψία, στις 27 Αυγούστου 1824, κατηγορούμενος για το φόνο της 46χρονης Γιοχάννα Κρίστιαν Βόοστ, μετά από γνωμοδότηση του Δρα Γιόχαν Κρίστιαν Κράους ότι είχε σώας τας φρένας κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.