Ταινίες της εβδομάδας (27/4/2017)

patriots-day
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Δράμα, περιπέτεια και αληθινές ιστορίες στις τελευταίες κυκλοφορίες για τον Απρίλιο.

Από τις λίγες νέες επιλογές της εβδομάδες ξεχωρίζει το δραματικό θρίλερ του Peter Berg με θέμα την τρομοκρατική επίθεση στην Βοστόνη, καθώς και το συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Joshua Oppenheimer για την γενοκτονία στην Ινδονησία.

«Η Μέρα των Ηρώων»
Στον απόηχο μιας ανείπωτης πράξης τρομοκρατίας, ο αρχιφύλακας Tommy Saunders ενώνει τις δυνάμεις του με τους θαρραλέους διασωθέντες, τα μέλη ομάδων άμεσης επέμβασης και τους ανακριτές σε έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο ώστε να εντοπιστούν οι βομβιστές πριν επιτεθούν ξανά. Ταυτόχρονα στην υπόθεση εμπλέκονται οι ιστορίες του ειδικού πράκτορα Richard Deslauriers, του αστυνομικού διοικητή Ed Davis, του αρχιφύλακα Jeffrey Pugliese και της νοσοκόμας Carol Saunders υφαίνοντας ένα ανατριχιαστικό, αγωνιώδες και τολμηρό χρονικό του πιο προηγμένου ανθρωποκυνηγητού στην ιστορία των Αμερικανικών αστυνομικών δυνάμεων.

«Διπλή Εκδίκηση»
Μία ιδιοφυής, μα ανισόρροπη πλαστική χειρούργος βλέπει τον αδελφό της να δολοφονείται από έναν παρακμιακό εκτελεστή, ονόματι Φρανκ Κίτσεν. Ψάχνοντας εκδίκηση, θα τον αιχμαλωτίσει και θα πραγματοποιήσει πάνω του μία εγχείρηση αλλαγής φύλου. Πλέον, ο Φρανκ είναι αναγκασμένος να ζήσει ως γυναίκα, μπερδεμένος, τσαντισμένος και πιο μάτσο από ποτέ.

«Η κυνηγός με τον αετό»
H Aϊσολπάν είναι ένα 13χρονο κορίτσι, έγινε η πρώτη γυναίκα κυνηγός με αετό, κατακτώντας την κορυφή μια παράδοσης που συνεχίζεται από πατέρα σε γιο για περισσότερες από 12 γενιές εδώ και αιώνες! Η ταινία με φόντο τις μαγευτικές στέπες της Μογγολίας, προκαλεί το δέος με τις πραγματικά υποβλητικές σκηνές της, δίνοντας στην ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού τη δύναμη μιας επικής διήγησης.

«Όνειρα γλυκά»
Τορίνο, 1969. Την ειδυλλιακή παιδική ηλικία του Μάσιμο μετέτρεψε σε συντρίμμια ο ξαφνικός χαμός της μητέρας του. Σήμερα, ετοιμάζεται να πουλήσει το διαμέρισμα των γονιών του, αλλά τον στοιχειώνει το παρελθόν του. Η Ελίζα, μια συμπονετική γιατρός, μπορεί να τον βοηθήσει να ανοιχτεί και να αντιμετωπίσει τις παιδικές του πληγές…

«Η Όψη Της Σιωπής»
Ο Αμερικανός ντοκιμαντερίστας Joshua Oppenheimer καταπιάνεται με μια οικογένεια που επιβιώνει από τη γενοκτονία στην Ινδονησία το 1965-66 και αντιμετωπίζει τους άνδρες που σκότωσαν έναν από τους αδελφούς τους.

«Royal Opera House: Madama Butterfly»
Η «Madama Butterfly» είναι ένα από τα εξαιρετικά έργα της Όπερας, μία θλιβερή ιστορία αγάπης μίας γκέισας και του Αμερικανού συζύγου της. Η σοπράνο Ermonela Jaho ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο - για πρώτη φορά στο Covent Garden - σε μία εκθαμβωτική παραγωγή των Moshe Leiser και Patrice Caurier.