Ο David Fincher θα σκηνοθετήσει το «Παγκόσμιος πόλεμος Ζ 2»

world-war-z-brad-pitt
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Οι αλλαγές στην ηγεσία της Paramount ανάβουν «πράσινο φως» στη συνέχεια της ταινίας ζόμπι με τον Brad Pitt.

Τον περασμένο Αύγουστο είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Brad Pitt προσπαθούσε να πείσει τον φίλο του David Fincher να σκηνοθετήσει τη συνέχεια στον «Παγκόσμιο πόλεμο Ζ». Έκτοτε, λίγα πράγματα έχουν ακουστεί, αλλά φαίνεται ότι μετά την έλευση του Jim Gianopulos στην Paramount (ο οποίος είχε συνεργαστεί με τους δυο όταν ήταν στη Fox) φαίνεται ότι ο Fincher είναι έτοιμος να πει το ναι.

AP Images

Εφόσον καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία, ο Fincher θα αντικαταστήσει το J.A. Bayona, ο οποίος αποχώρησε από την καρέκλα του project για να σκηνοθετήσει τη συνέχεια στο «Jurassic World». Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες αναφορικά με το σενάριο της ταινίας, αλλά ο τελευταίος σεναριογράφος που φέρεται να δούλεψε πάνω στη συνέχεια είναι ο Dennis Kelly, γνωστός για τη δουλειά στη σειρά «Utopia» του βρετανικού Channel 4. Ο Fincher μάλιστα είχε αναλάβει να σκηνοθετήσει ένα ριμέικ της σειράς για την ΗΒΟ, η οποία τελικά όμως δεν προχώρησε λόγω διαφωνιών με το μπάτζετ.

Η συνέχεια στον «Παγκόσμιο πόλεμο Ζ» βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού για αρκετό καιρό, με την πρόοδο να καθυστερεί και λόγω του πολύκροτου διαζυγίου του Brad Pitt και της Angelina Jolie. Το Variety σημειώνει σε άρθρο του ότι η Paramount δεν έχει επισημοποιήσει τα σχέδια της για τη συνέχεια (η οποία έχει βγει από το χρονοδιάγραμμα κυκλοφοριών της), αλλά ο νέος πρόεδρος του στούντιο αναμένεται να το αλλάξει αυτό.  Η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2013 άλλωστε ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία για την Paramount. Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, τα γυρίσματα της συνέχειας θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος.