Στροφή στην τηλεόραση για τον σκηνοθέτη του «La La Land»

damien-chazelle Mario Anzuoni
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο Damien Chazelle έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της δραματικής σειράς μιούζικαλ «The Eddy».

Μετά την τεράστια επιτυχία του «La La Land», ο Damien Chazelle θα ξανασμίξει με τον Ryan Gosling στο «First Man», αλλά ήδη προγραμματίζει την επόμενή του δουλειά για την τηλεόραση, αφού έχει έρθει σε συμφωνία για να σκηνοθετήσει τη δραματική σειρά μιούζικαλ «The Eddy».

Το «La La Land» απέσπασε 6 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η νέα σειρά, η οποία γράφτηκε από τον Jack Thorne («This Is England ‘88» και «The Fades»), διαδραματίζεται στο σύγχρονο, πολυπολιτισμικό Παρίσι και εστιάζει στις ζωές των θαμώνων και του ιδιοκτήτη ενός club στην πόλη. Από ό,τι φαίνεται, δύσκολα μπορεί να αφήσει τα μιούζικαλ και το Παρίσι ο Chazelle. Στο τηλεοπτικό του εγχείρημα ο Chazelle θα συνεργαστεί με τον παραγωγό Alan Poul (γνωστό για τη συμβολή του στο «Six Feet Under») και τον συνθέτη Glen Ballard.

Reuters / Danny Moloshok

Ryan Gosling και Damien Chazelle θα συνεργαστούν στην επικείμενη βιογραφική ταινία για τον Neil Armstrong και τις αποστολές της NASA στο φεγγάρι.

Η μεταπήδηση από την μεγάλη στη μικρή οθόνη γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη πλέον, αφού πέραν του Chazelle, ο Barry Jenkins του «Moonlight» και ο David O. Russell του «Οδηγού διαπλοκής» έχουν αναλάβει τη σκηνοθεσία τηλεοπτικών εκπομπών. O μεν Jenkins θα αναλάβει μια σειρά για τον υπόγειο σιδηρόδρομο που βοηθούσε σκλάβους να δραπετεύσουν από τον αμερικάνικο Νότο, ενώ ο Russell θα γράψει και θα σκηνοθετήσει μια σειρά με πρωταγωνιστές τον Robert De Niro και την Julianne Moore και θέμα τη μαφία για λογαριασμό της Amazon.