Τέσσερα live που αξίζει να δούμε αυτόν τον μήνα

ta-lives-tou-maiou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2017

Οι ανοιχτοί χώροι ξεκινούν να μας υποδέχονται και εμείς ανυπομονούμε για αυτά που θα ακούσουμε και θα δούμε ζωντανά αυτόν τον μήνα, που άτυπα εγκαινιάζει την καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδο κάθε χρόνο.

WOVENHAND
Για άλλη μια φορά οι σκοτεινές δοξασίες του Dave Eugene Edwards θα συγκλονίσουν το ελληνικό κοινό που του έχει τεράστια αδυναμία. Από την americana των Sixteen Horsepower, στα 90’s, μέχρι τις μπαλάντες των αρχικών κυκλοφοριών των Wovenhand (που αγαπήσαμε και από γνωστή τηλεοπτική σειρά), οι μουσικές του Edwards μαγνητίζουν τον ακροατή από το πρώτο άκουσμα. Με πιο μεταλλικό και στιβαρό ήχο πλεόν, η μπάντα έχει γίνει πιο δυνατή, και η ενέργεια αυτή αποδίδεται φυσικά και στα live τους. Τη συναυλία τους θα ανοίξει η Emma Ruth Rundle, μία νεαρή ερμηνεύτρια που καταφέρνει να αποδώσει την αγριότητα, τον πόνο και τα σκοτεινά συναισθήματα της ανθρώπινης ψυχής στα τραγούδια της, με έναν πολύ γοητευτικό τρόπο.

Fuzz Live Music Club, 13 Μαΐου

Depeche Mode
Ένα από τα μεγαλύτερα live της χρονιάς έρχεται αυτόν τον μήνα. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κάνουμε συστάσεις για ένα από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που για παραπάνω από τριάντα χρόνια μας προκαλεί ανατριχίλες, βυθίζοντας μας σε βαθιά μελαγχολία ή κάνει το σώμα μας να κινηθεί με ηδονιστικούς, ηλεκτρικούς ρυθμούς. Οι Depeche Mode λοιπόν θα έρθουν και πάλι από τα μέρη μας, και για όσους δεν τους έχετε δει να περιμένετε ένα φαντασμαγορικό show με όλα εκείνα τα αγαπημένα τραγούδια αλλά και αυτά από το καινούργιο τους album «Spirit».

17 Μαΐου, Terra Vibe Park

Depeche-Mode.com / Anton Corbijn
Diamanda Galas
Ανατριχίλες όμως θα ζήσουμε και από τη συγκλονιστική ιέρεια της avant-garde, τη διεθνή Ελληνίδα. Κάθε της κυκλοφορία όλα αυτά τα χρόνια είναι μια πρόταση, ένα αποκαλυπτικό ξεγύμνωμα ψυχής. Η ερμηνεία της, που όπως λέει η ίδια αποδίδει στην Ελληνική καταγωγή της, και την αγάπη της για την αρχαία τραγωδία,  οι στίχοι, η μουσική και η εμβληματική της παρουσία επί σκηνής με το πιάνο της, συνθέτουν το ιδιαίτερο σύμπαν της. Φέτος επέστρεψε με δύο album «All the Way» και «In Concert at Saint Thomas The Apostle Harlem», που περιέχουν δημοφιλή κομμάτια διασκευασμένα από την ίδια και ερμηνευμένα με τον μοναδικό της τρόπο.

20 Μαΐου, Μέγαρο Μουσικής

Jose Gonzalez
Ένα ταξίδι σε «παλιομοδίτικους» αλλά πάντα επίκαιρους ήχους, θα μας χαρίσει ο αγαπητός μας τροβαδούρος σε μία ακόμα εμφάνιση του στη χώρα μας. Ο Σουηδός μουσικός με καταγωτή από την Αργεντινή, θα παρουσιάσει ένα ακουστικό set, ιδανικό για ένα ανοιξιάτικο βράδυ.

21 Μαΐου, Piraeus 117 Academy

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ