Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του τρίτου Loutraki Festival

loutraki-festival-1
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Γιάννης Κότσιρας, Imam Baildi και μπόλικο κέφι και χορός στη φετινή διοργάνωση.

Το Loutraki Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και φέτος ανοίγει η αυλαία του την Τρίτη 1η Αυγούστου με μια παράσταση του «West Side Story» και ολοκληρώνεται το Σάββατο 12 Αυγούστου με μια συναυλία του Γιάννη Κότσιρα με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.

Όπως επισημαίνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Πελοπίδας Μαυρόπουλος «ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής, με συνοδοιπόρο το ∆ήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων, αλλά και όλους όσους συστρατεύτηκαν σε αυτήν μας την προσπάθεια (και είναι πάρα πολλοί) θα βρεθούμε μαζί και το Καλοκαίρι του 2017,  για να αναδείξουμε την κοινωνική αξία του πολιτισμού. Για να ξαναγεννηθεί η αισιοδοξία και η ελπίδα του αύριο. Για να νικήσουμε την καθημερινότητα και να βρούμε την ομορφιά της ζωής. Οι προηγούμενοι στόχοι θα αποτελούσαν ωστόσο, θεωρητικά αφηγήματα και ευγενείς φιλοδοξίες, εάν δεν στηρίζονταν πέραν των αξιόλογων χορηγών και στην αγάπη του κοινού. Ενός κοινού που μας συμπαραστάθηκε και μας ενθάρρυνε από το ξεκίνημα μας έως και σήμερα. Για αυτό ο διάλογος που ανοίξαμε μαζί του δεν θα μείνει ημιτελής».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Λουτρακίου 2017 έχει ως εξής:

«West Side Story»
Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 (21:30) στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου
Η Πειραματική ομάδα Χορού «Πυρήνας» της Σχολής Μπαλέτου Έλενας Μιχαηλίδου σε μια καινούρια χορευτική πρόκληση, παρουσιάζει με τη συμμετοχή επαγγελματιών χορευτών, αποσπάσματα από το γνωστό σε όλο τον κόσμο musical «West side Story».
Είσοδος Ελεύθερη

«Ο Θάνατος σου η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 (21:30) στο Πάρκο Δεξαμενής, Θέατρο «Παντελής Ζερβός»
Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Άργους σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη, μουσική του Δ. Κελέση, κοστούμια της Κ. Νταβίλη και σκηνικά του Ε. Ορφανού. «…Αξίζει, αλήθεια, να πατήσει κανείς επί πτωμάτων για να επιτύχει το σκοπό του; Και είναι τελικά το χρήμα σημαντικότερο από μια καθαρή συνείδηση;…»
Εισιτήριο: 7 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ ταμείο

«Imam Baildi»
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 (21:30) στους Άγιους Θεοδώρους, Πλατεία Σημίτη
Ένα από τα πιο κεφάτα συγκροτήματα της νεολαίας και όχι μόνο, έρχεται στο Loutraki Festival! Τη χρονιά που μας πέρασε, περισσότερες από πενήντα  πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έγιναν μάρτυρες της συναυλιακής εμπειρίας που προσφέρουν σε κάθε live τους οι Imam Baildi! H εκρηκτική τους ενέργεια και η μοναδική επαφή τους με τον κόσμο δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Μάλλον το αντίθετο!
Είσοδος Ελεύθερη

«Blues Festival»
Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 (21:30) στο Club Hotel Casino Loutraki
Συμμετέχουν οι Southern Roses και η Αγγελική Τουμπανάκη & The Jazz Plus. Η πολυσχιδής vocalist Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους διακεκριμένους μουσικούς, Γρηγόρη Ντάνη  (κιθάρα) Κώστα Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) και Δημήτρη Κλωνή (τύμπανα) συμπράτουν σε ενα «jazz plus» project, έχοντας ως βάση τη real time αναδόμηση/ανασύνθεση του ρυθμού, της αρμονίας και της φόρμας και τον vocal jazz, αλλά και extended vocal, αυτοσχεδιασμό. Παρουσιάζουν με ευρηματικότητα και αισθητική, διασκευές διαχρονικών κομματιών της mainstream, bebop, modal jazz, blues μουσικής σκηνής και του διεθνούς ρεπερτορίου. Μέσα από την ελευθερία έκφρασης, τον δημιουργικό αυθορμητισμό και τη αυτοσχεδιαστική διάδραση, ο καθένας δίνει το προσωπικό του στίγμα, με σκοπό τη χαρά για την μουσική.
Είσοδος Ελεύθερη

«Βραδιά Πανσελήνου με την Ελένη Πέτα και το Kaloy’s Quintet»
Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 (21:30) στον Αρχαιολογικό Χώρο Ηραίου
Η Ελένη Πέτα, μια εξαιρετική ερμηνεύτρια, με εύρος φωνής και ρεπερτορίου και με τη δυνατότητα να ερμηνεύει με αισθητική, ζεστασιά και πάθος, θα πλαισιωθεί από το Kaloy’s Quintet και μουσικούς και καθηγητές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου και θα μας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη βραδιά, κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Βουλιαγμένης, όπου πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια η καθιερωμένη «Βραδιά Πανσελήνου». Με ένα αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και μια ανθολογία από έλληνες ποιητές, που ποιήματα τους έχουν μελοποιηθεί και αγαπηθεί από το ευρύ κοινό.
Εισιτήριο: 7 ευρώ

«Beach Party με την Πέννυ Μπαλτατζή»
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 (21:30) στο Ypanema, Λίμνη Βουλιαγμένης
Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, μπήκε στις ζωές μας με το γνωστό μποέμικο στιλ του καλλιτέχνη που μας μαγεύει σκορπώντας γύρω του κέφι, ανεμελιά, ενέργεια και δύναμη. Αυτά θα εισπράξουμε στη διαδραστική παράσταση «Κι όμως υπάρχει χαρά».  Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν ένα νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν και μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουινγκ, τζαζ… και μας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις!
Είσοδος Ελεύθερη

«Γιάννης Κότσιρας – Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου»
Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 (21:30) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συνεχίζοντας την παράδοσή της να συμπράττει με εξαιρετικούς ερμηνευτές τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας πολύ αξιόλογα προγράμματα που έτυχαν ευρείας ανταπόκρισης από το κοινό, έχει τη χαρά να συνεργαστεί φέτος με έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, τον Γιάννη Κότσιρα! Σε μια βραδιά που θα περιλαμβάνει επιλογές από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα, αλλά και πολύ σημαντικά τραγούδια Ελλήνων συνθετών, που θα ενορχηστρωθούν ειδικά για την παράσταση.
Εισιτήριο: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο

Info

Loutraki Festival
Τρίτη 1 Αυγούστου με Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
Προπώληση εισιτηρίων στα κάτωθι καταστήματα:
Λουτράκι: Χαρτομανία, Οπτικά Μήτρου, Ύφος, Maroon, BeeLoo
Ίσθμια: Φούρνος Ζώης
Άγιοι Θεόδωροι: Cine Club
Κόρινθος: Βιβλιοπωλείο Οικονόμου
Αθήνα: Πανεπιστημίου 39 (210 7234567)
www.ticketservises.gr