Οχτώ συναυλίες που υποδέχονται το φθινόπωρο

ta-live-tou-septembriou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οχτώ συναυλιακά γεγονότα που θα κάνουν τον Σεπτέμβριο τον πιο μουσικό μήνα της σεζόν.

Facebook

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας αντιφατικός. Από τη μια φέρνει τη θλίψη του αποχωρισμού με το καλοκαίρι, από την άλλη τον ενθουσιασμό για τη νέα σεζόν που ξεκινά, με εμάς να κλίνουμε πότε προς τη μια και πότε προς την αντίθετη κατεύθυνση σε μια κατάσταση limbo. Όταν το πάρεις απόφαση, όμως, πως τα ψέματα τελείωσαν και το καλοκαίρι έκανε εν πολλοίς τον κύκλο του, μπορείς με την ησυχία σου να δρέψεις μόνο τα καλά του. Να αφεθείς στην ενέργεια που κουβαλά μαζί του, να νιώσεις τον παλμό του και να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες που σου δίνει. Σ' αυτή την προσπάθεια, απαραίτητη βοηθός η παρακάτω λίστα με τα μουσικά γεγονότα που θα δώσουν ρυθμό στην πόλη και στη διάθεση. Οχτώ στον αριθμό, για όλα τα γούστα: 

La Femme
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη

Mετά το Winter Plisskën 2016, οι αγαπημένοι Γάλλοι του ελληνικού κοινού επιστρέφουν στην Aθήνα για ένα ακόμα ξέφρενο πάρτυ. Συνδυάζοντας το σερφ με την ψυχεδέλεια, το πανκ με το ροκ, το παλιό με το νέο, κι όλα αυτά ντυμένα με μια ποπ διάθεση, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι Γάλλοι ξέρουν να διασκεδάζουν, τόσο εμάς όσο και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Οι στίχοι τους μιλάνε για ιστορίες έρωτα και απώλειας, και οι ίδιοι εξομολογούνται πως η επιλογή του ονόματός τους (La Femme σημαίνει «γυναίκα» στα γαλλικά) ήρθε ως απάντηση στο κενό που ένιωθαν. Στις 2 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την κυκλοφορία του σαγηνευτικού δεύτερου δίσκου τους Mystère (2016) και με αφορμή την άτυπη αυτή επέτειο οι La Femme θα το γιορτάσουν στην Τεχνόπολη με το αγαπημένο τους ελληνικό κοινό.

Info
Εισιτήρια: Περιορισμένη προπώληση: 18€ / Προπώληση: 22€ / Ταμείο: 25€
Ώρα: 21.00

Νατάσα Μποφίλιου - «ΒΑΒΕΛ 2»
Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, άρρηκτα δεμένη με τις καλοκαιρινές εμφανίσεις της Νατάσσας Μποφίλιου, δε θα μπορούσε παρά να είναι η σκηνή που θα φιλοξενήσει το πανηγυρικό φινάλε του κύκλου της ΒΑΒΕΛ, τ​ης παράστασης που σ​υζητήθηκε όσο λίγες τη χρονιά που πέρασε, ​και μας προσκάλεσε να ενώσουμε τις φωνές μας κόντρα στους δύσκολους καιρούς.​​ Βασισμένη στην πέμπτη δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, η Βαβέλ ανανέωσε τον ήχο και το ύφος της, ταξίδεψε σχεδόν παντού στην Ελλάδα και την Κύπρο για έναν ολόκληρο χρόνο για να κλείσει τον κύκλο της στην Τεχνόπολη με δυο εορταστικές τελευταίες βραδιές.

*Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της συναυλίας θα δοθεί στη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» της Ιατρικής Σχολής του του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Info
Πόρτες: 12.00
Ώρα: 21.00

Yiannis Margetousakis Photography
Σωκράτης Μάλαμας
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων

Μετά από τρεις μήνες γεμάτους συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός επιστρέφει στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και το Θέατρο Βράχων, δύο χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση εκεί. Στη συναυλία θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Κάτοπτρα». Έναν δίσκο που κέρδισε αμέσως το κοινό και τα media και έφερε δύο τραγούδια στην κορυφή των ραδιοφωνικών airplay. Τα «Κάτοπτρα» τον οδήγησαν αρχικά πέρα από τα σύνορα. Ταξίδεψε μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική καταγράφοντας χιλιόμετρα και sold out εμφανίσεις κι όταν ήρθε η στιγμή να επιστρέψει ήταν ήδη καλοκαίρι. Πιστός στα ραντεβού του με το κοινό, ξεκίνησε την καλοκαιρινή του περιοδεία από τη Θεσσαλονίκη, με τα καινούρια του τραγούδια ανάμεσα στα παλιά και αγαπημένα και φυσικά με ανανεωμένη διάθεση.

Info
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 11 €, Tαμείο: 13 € / Εισιτήριο φοιτητικό & ανέργων: 11€
Πόρτες: 19.30
Ώρα: 21.00

Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη

Δύο κορυφαία ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής κάνουν ξεχωριστή την έναρξη αυτού του φθινοπώρου με μια μουσική συνάντηση που πάντα ονειρευόμασταν. Στην από κοινού εμφάνισή τους θα παρουσιάσουν τα «Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια», τον δίσκο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και με τον οποίο ταξίδεψαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δίπλα στα νέα τους τραγούδια θα υπάρχουν επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα. Την ίδια βραδιά, θα ακουστούν οι πιο αγαπημένες μελωδίες και οι πολυτραγουδισμένοι στίχοι του Παύλου Παυλίδη, λόγια και τραγούδια που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική. Μαζί του οι B-Movies και τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τα μεταγενέστερη πορεία του Παύλου.

Info
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (περιορισμένος αριθμός) / Προπώληση: 12€ / Ταμείο: 14€
Ώρα: 20.45. Οι πόρτες ανοίγουν: 18.30

Tom Odell
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη

Είναι μόλις 26 χρονών και ήδη μετρά δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ, εκατομμύρια πωλήσεις και views των τραγουδιών του, υποψηφιότητες και βραβεύσεις σε σημαντικούς μουσικούς θεσμούς, sold out συναυλίες και εμφανίσεις σε μεγάλα festival, όπως το Glastonbury. Τον αγαπήσαμε από την πρώτη κιόλας φορά που τον ακούσαμε, το 2012, όταν κυκλοφόρησε το EP Another Love που κατέκτησε κοινό και κριτικούς (φτάνοντας μάλιστα τα 150.000.000 views στο youtube). Ο νεαρός Odell κατέκτησε αμέσως τις καρδιές μας και από τότε τόσο η original version όσο και το remix του Zwette, βρίσκονται σταθερά στο top 30 του ελληνικού airplay. Και με το πρώτο του άλμπουμ, Long Way Down, αλλά και το δεύτερο, Wrong Crowd, έχει καταφέρει να βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή. Στις 20 Σεπτεμβρίου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊοκής περιοδείας του.

Tη συναυλία θα ανοίξει η Ειρήνη Σκυλακάκη.

Info
Εισιτήρια: Προπώληση: 26 ευρώ / Ταμείο: 29 ευρώ
Διατίθεται και περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων καθημένων στην τιμή των 33 ευρώ

Facebook
Nicolas Jaar
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Ιερά Οδός

Ένας πραγματικά ξεχωριστός καλλιτέχνης της εποχής μας, ο μόλις 27χρονος Jaar συνδυάζει την παγκόσμια επιτυχία με την avant-garde αισθητική του, έχοντας κατορθώσει να συγκαταλέγεται στα μεγάλα acts του ηλεκτρονικού (και όχι μόνο) ήχου του 21ου αιώνα, αλλά και να μπορεί να πειραματίζεται όσο θέλει με τον ήχο του. Ο Αμερικανο-Χιλιανός καλλιτέχνης επιτέλους live στην Αθήνα, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Οδό, όπου θα και θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το τελευταίο του, άλμπουμ «Sirens» (2016), ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, όπου ο δημιουργός επιχειρεί να προσεγγίσει την έννοια της ηλεκτρονικής μουσικής στη δυστοπική σύγχρονη εποχή.

Ιnfo
Εισιτήρια: Προπώληση: 25 Ευρώ (early bird), 27 ευρώ / Ταμείο: 31 Ευρώ
Ώρα: 21.00

Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Fuzz

Από τις κορυφαίες ακραίες μπάντες της psychedelic rock σκηνής των 20 τελευταίων ετών, οι ACT είναι απλά αδύνατο να συγκριθoύν με οτιδήποτε άλλο. Ο κατακλυσμικός συνδυασμός ψυχεδελικών ξεσπασμάτων, παραμόρφωσης, αυτοσχεδιασμού και αγνής rock 'n' roll έκστασης από τους πέντε Ιάπωνες, είναι μοναδικός. Στα περισσότερα από τα 20 χρόνια ύπαρξής τους, έχουν αναρίθμητες κυκλοφορίες (μαζί με τα side projects, ξεπερνούν τις 100) ενώ μετά από κάθε συναυλία τους προστίθενται νέοι «πιστοί». Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η βραδιά δεν πρόκειται να μοιάζει με καμία άλλη από όσες έχετε δει.

Το live θα ανoίξουν οι Chickn.

Info
Eισιτήρια: Προπώληση: 19 ευρώ (μονό) και 35 ευρώ (διπλό – περιορισμένος αριθμός) / Tαμείο: 22 ευρώ
Πόρτες: 20:00

Micahel Kiwanuka
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Gazi Music Hall

Το Release Athens παρουσιάζει τον Michael Kiwanuka, τον νεαρό Βρετανό τραγουδοποιό που τάραξε τα νερά της παγκόσμιας σκηνής περισσότερο από κάθε άλλον μέσα στην περασμένη χρονιά, δίνοντας μία νέα πνοή στη soul και folk-rock μουσική του σήμερα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Gazi Music Hall (Αθήνα). Και στις δύο πόλεις θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε, μαζί με την εκπληκτική μπάντα που τον συνοδεύει, σε τραγούδια από ολόκληρη τη μέχρι τώρα πορεία του και, κυρίως, από το δεύτερο album του, «Love & Hate»,  το οποίο έφτασε στο νο 1 της Βρετανίας και προκάλεσε τον θαυμασμό κοινού και κριτικών, κερδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον τίτλο του καλύτερου δίσκου της χρονιάς.

Info
Εισιτήρια: Προπώληση: 28 ευρώ (μονό) και 50 ευρώ (διπλό), για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 30 ευρώ (μονό) και 55 ευρώ (διπλό) / Tαμείο: 35 ευρώ
Πόρτες: 20.00

ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ / [email protected]