Οι συναυλίες του Οκτωβρίου που θα σε βγάλουν από το σπίτι

vanessa-mae
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ατμοσφαιρικά βιολιά, δυναμικό garage κι εκρηκτικές κιθάρες, ambient electronica και σύγχρονο χιπ χοπ σε έξι live που μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον μήνα που έρχεται. Πάρτε χαρτί και μολύβι:

Vanessa Mae, 5 Οκτωβρίου, Ηρώδειο

Η Βασίλισσα του βιολιού έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό show εφ' όλης της ύλης κάτω από την Ακρόπολη. Η μυσταγωγία της μουσικής της σε συνδυασμό με τη μαγική ενέργεια που μεταδίδει στο κοινό αλλά και τον υπέροχο χώρο του Ηρωδείου, είναι τα στοιχεία που καθιστούν την παράστασή της για μια ακόμα φορά το γεγονός της χρονιάς. Στις 5 Οκτωβρίου, η Vanessa Mae θα μας ταξιδέψει με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπράμς, Βιβάλντι αλλά και tango, ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του δικού μας Vangelis μεταξύ άλλων, σε ένα μείγμα που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.

Info
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: Άνω διάζωμα: 45€ (αρχική φάση προπώλησης), 50€ (τελική φάση προπώλησης) Γ’ ζώνη: 70€ Β’ ζώνη: 90€ Α’ ζώνη: 120€ Διακεκριμένη ζώνη: 150€ ΑΜΕΑ: 30€. Κράτηση ηλεκτρονικά: www.ticketservices.grwww.tickets.public.gr. Κράτηση τηλεφωνικά: 210 72 34 567

Οι Acid Baby Jesus.

Acid Baby Jesus, Man Duo και The Voyage Limpid Sound, 6 Οκτωβρίου, Gagarin 205

Ο Κορμοράνος γιορτάζει τα δεκαπέντε χρόνια από την ίδρυσή του σε ένα μεγάλο live event με αποκλειστικές εμφανίσεις από τους δικούς μας Acid Baby Jesus λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου, τους Ολλανδούς Dollkraut και τους Φινλανδούς Man Duo, το καινούριο σχήμα του Jaakko Eino Kalevi. Τη βραδιά θα ανοίξουν με τον καλύτερο τρόπο οι The Voyage Limpid Sound.

Info
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (ταμείο), 13 ευρώ (προπώληση)

Lapalux, 6 Οκτωβρίου, six d.o.g.s

Ο, κατά τον Independent, «Barry White της electronica» ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις της ηλεκτρονικής σκηνής. Ο Stuart Howard ή αλλιώς Lapalux ξεκίνησε την πορεία του το 2010, όταν σε ηλικία μόλις 22 ετών επικοινώνησε μέσω μέιλ με τον τιτάνα Flying Lotus, ο οποίος και του εξασφάλισε μια πολυπόθητη συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία του, την Brainfeeder. Εφτά χρόνια μετά, ο Lapalux μετρά μια σειρά από επιτυχημένα EP και remix, αλλά και τρία άλμπουμ, με το τελευταίο να έχει κυκλοφορήσει το 2017, πάλι από την Brainfeeder, υπό τον τίτλο Ruinism. Πρόκειται για μια πιο σκοτεινή δουλειά, την οποία εμπνεύστηκε από το μελαγχολικό soundtrack που συνέθεσε για την art performance Depart που πραγματοποιήθηκε σε νεκροταφείο του Ανατολικού Λονδίνου. Στις 6 Οκτωβρίου ο πολυσχιδής παραγωγός θα παίξει για πρώτη φορά ζωντανά στην Αθήνα, μετά από στάσεις  σε φεστιβάλ όπως το Sónar και το Field Day. Μην το χάσετε!

Info
Ώρα έναρξης:
Εισιτήρια: Περιορισμένη προπώληση: 10€, Προπώληση: 13€

Forest Swords, 27 Οκτωβρίου, six d.o.g.s.

Ο Matthew Barnes ή αλλιώς Forest Swords επιστρέφει με νέο δίσκο για μία ακόμα μυσταγωγική συναυλία, από εκείνες που μόνο εκείνος ξέρει να δίνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί μιλούν για «βιωματική εμπειρία» κάθε φορά που αναφέρονται στα οπτικοακουστικά σετ του που απογειώνουν όλες τις αισθήσεις. Ήχοι απόκοσμοι και ονειρικοί που στοιχειώνουν και μαγεύουν τον ακροατή με τις συνεχείς εναλλαγές, τις λούπες, τα drone και τα R&B στοιχεία χωρίς, όμως, να χάνεται η αίσθηση της ροής. Ο Forest Swords αλλάζει και εξελίσσεται παραμένοντας πιστός στα γήινα στοιχεία και το μινιμαλισμό, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη αφού εξακολουθεί να ηχογραφεί το υλικό του σε εξωτερικούς χώρους και να ενσωματώνει σε αυτό ήχους της φύσης. Ένα άχαστο live που θα θυμάστε για καιρό.

Info
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: Περιορισμένη προπώληση: 13€, Προπώληση - Ταμείο: 16€

The Fuzztones, 28 Οκτωβρίου, Gagarin 205

H μπάντα που, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, καθόρισε το garage revival των 80s και 90s και δίδαξε αληθινό, ηδονιστικό rock ‘n roll επιστρέφει στο Gagarin, για ένα ακόμα οργιαστικό πάρτυ. Οι μυημένοι ξέρουν τι τους περιμένει. Οι υπόλοιποι πρέπει να το ζήσουν αν δεν τους έχουν ξαναδεί. Βρώμικες κιθάρες, ατόφιο garage, πρόστυχο σεξ απίλ, διασκευές φετίχ (το σήμα κατετεθέν τους) οι δικές τους λυσασμένες συνθέσεις, grungy στιγμές, hammond παραλήρημα, ηλεκτρικό ξεσάλωμα, όλα αυτά σε υπερβολικές δόσεις το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στον ροκ ναό της Λιοσίων.

Ιnfo
Πόρτες: 21.00
Εισιτήρια: Προπώληση: 20 ευρώ / Ταμείο: 22 ευρώ

Princess Nokia, 31 Οκτωβρίου, Gagarin 205

Η 25χρονη Destiny Frasqueri ή αλλιώς Princess Nokia έρχεται στην Αθήνα τον Οκτώβριο (μετά την ακύρωση της προηγούμενης εμφάνισής της που ήταν προγραμματισμένη για τον περασμενο Ιούλιο) για να μας μυήσει στο δυναμικό fem rap της. Νew age R&B και χιπ χοπ «ντύνουν» πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που την απασχολούν, όπως οι έφηβες νύφες στη Μέση Ανατολή, τα γκέι αγόρια στην Ανατολική Ασία καθώς και η ψηφιακή κουλτούρα που ζούμε. Η εκρηκτική Princess Nokia κυκλοφόρησε πέρσι τον απόλυτα επιτυχημένο δίσκο «1992» που περιείχε χιτ, όπως το «Tomboy», το «Kitana» και το «Brujas», κομμάτια που συμπεριλαμβάνει στις περιοδείες και τα σετ της τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας απανωτές sold out εμφανίσεις ανά τον κόσμο.

Info
Ώρα έναρξης: 20.00
Εισιτήρια: Περιορισμένη προπώληση: 12€, Προπώληση: 15€

Επιμέλεια: Σοφία Κανελλοπούλου / [email protected]