Κινηματογραφικές νότες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ από τον βιρτουόζο Jean-Michel Bernard

Jean-michel-bernard
ΤΡΙΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο πιανίστας και συνθέτης θα παρουσιάσει κομμάτια από τις ταινίες Ε.Τ., Ο Ταξιτζής, Chinatown, Βασικό Ένστικτο και Η Λίστα του Σίντλερ μεταξύ άλλων.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στις 21.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί στον Φάρο τον Γάλλο βιρτουόζο πιανίστα και συνθέτη Jean-Michel Bernard, για ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι με τη συναυλία Cinematic Piano.

Με τις δικές του αξιομνημόνευτες συνθέσεις για τις ταινίες του Μισέλ Γκοντρί (The Science of Sleep, Be Kind Rewind) ο Jean-Michel Bernard μεταφέρει το κοινό του σε έναν πιο ρομαντικό κόσμο, για να καταλήξει στα πλέον μνημειώδη κινηματογραφικά μουσικά θέματα των Ρουίτσι Σακαμότο, Τζον Γουίλιαμς, Τζέρι Γκόλντσμιθ, Μπέρναρντ Χέρμαν και Λάλο Σίφριν.

Wojciech Wandzel

Με τη συνοδεία της Κιμίκο Όνο στα φωνητικά και την Οσγκέ Ιλερί-Χριστόπουλος στο τσέλο, ο πιανίστας θα παρουσιάσει κομμάτια από τις ταινίες Ε.Τ., Ο Ταξιτζής, Chinatown, Βασικό Ένστικτο, Ψάχνοντας την Χώρα του Ποτέ, Η Λίστα του Σίντλερ, Καλά Χριστούγεννα κε. Λώρενς, Επικίνδυνες Αποστολές, και πολλά ακόμη, συνδυάζοντάς τα απρόσμενα, μα και περίτεχνα, με τζαζ στοιχεία, παρουσιάζοντάς μας κινηματογραφικά soundtrack όπως δεν τα είχαμε φανταστεί ποτέ.