Ο Hanni El Khatib αυτή την Παρασκευή στο Gagarin

hanni-el-khatib
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ο Hanni El Khatib θα βρίσκεται live στην Αθήνα τη στιγμή που τα κορυφαία media παγκοσμίως υποκλίνονται στον «θυμωμένο νεαρό Αμερικανό με τις ρίζες από την Παλαιστίνη και τις Φιλιππίνες».

Η διαδρομή από τα skate spots του San Francisco μέχρι τα στούντιο φαίνεται ότι δεν ήταν πολύ μεγάλη. Ο Αμερικανός underground πολυ-οργανίστας που ως παιδί περνούσε το χρόνο του κάνοντας skateboard περιπλανώμενος στους δρόμους της πόλης, κατάφερε να διεισδύσει στη μουσική βιομηχανία on his own way!

Blues, indie rock, garage, post-punk ήχοι σε συνδυασμό με δυναμική και sexy διάθεση συνθέτουν την ταυτότητα της μουσικής του Hanni El Khatib. Aν οι Black Keys συναντούσαν επί σκηνής τους White Stripes το αποτέλεσμα μάλλον θα ακουγόταν κάπως έτσι...

Ο Hanni El Khatib εξελίχτηκε γρήγορα από «ένας ακόμα μουσικός» στο νέο «indie-rock darling»! Ο τραγουδοποιός που έχει την βάση του στο Λος Άντζελες ξεκίνησε να εργάζεται ως creative director για ένα skateboard fashion label, αλλά από την κυκλοφορία του «Will The Guns Come Out» το 2011, όλα στη ζωή του έχουν να κάνουν πλέον μόνο με τη μουσική. Λίγο μετά ο Khatib γνώρισε τον Dan Auerbach των Black Keys ο οποίος έγινε και ο παραγωγός του «Release In The Dirt» που κυκλοφόρησε το 2013. Η συνεργασία ήταν κομβική και μέσα από αυτήν προέκυψαν τα τραγούδια που ακούμε πλέον από διαφημίσεις του Super Bowl μέχρι σε επεισόδια του «House». Aκολούθησε ένα ακόμα άλμπουμ, το «Moonlight» το 2015 μέχρι που πέρυσι παρουσίασε το «Savage Times» που περιλαμβάνει 19 κομμάτια και χαρακτηρίστηκε από το NME ως το πιο προκλητικό και εμπνευσμένο του project!

Στις 20 Οκτωβρίου ο Hanni el Khatib έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και θα τον δούμε live στο Gagarin. Ετοιμαστείτε για ένα φαινομενικά ήπιο, ατμοσφαιρικό urban live με μία υποβόσκουσα ένταση που ξυπνά και διεγείρει τις αισθήσεις. Not to be missed!

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Buzzdealers. Special guest εμφάνιση θα κάνουν οι The Big Nose Attack.

Λίγα λόγια για τον Hanni El Khatib
Ο Hanni El Khatib μεγάλωσε στο San Fransisco από Παλαιστίνιο πατέρα και Φιλιππινέζα μητέρα και περνούσε την ώρα του κάνοντας skateboard, ακούγοντας 60s soul, surf music, doo-wop και British invasion bands (Τhe Beatles, Τhe Zombies). Από μικρή ηλικία έκανε μαθήματα πιάνου και αργότερα κιθάρας. Άρχισε να ηχογραφεί τον εαυτό του παίζοντας ακουστική κιθάρα σαν hobby ενώ δούλευε σαν Creative Director στο label HUF. Για έναν ολόκληρο χρόνο, μετά την προτροπή του studio engineer Marc Bianci ηχογράφησε τα τραγούδια του με ακουστική κιθάρα και drums. Το 2009 συμμετέχει σε ένα καλλιτεχνικό show στο San Fransisco και δίνει ένα demo του στον Jamie Strong (Innovative Leisure) και το 2010 κυκλοφορεί το πρώτο του single “Dead Wrong” σε αυτό το label. Από το 2011 έχει κυκλοφορήσει 4 album. Κομμάτια του έχουν παιχτεί σε τηλεοπτικές σειρές (ΗΒΟ, CBS, BBC) καθώς και διαφημιστικά spots γνωστών brands (Converse, Captain Morgan, Applebee's, Sky Atlantic, Nike, Nissan, Levi's). Αποτελεί πλέον ένα από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Τιμές Εισιτηρίων:
15 EARLY BIRD (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)
19 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
22 ΤΑΜΕΙΟ

Ώρες εμφάνισης:
20:15 Doors Open 
21:00 The Buzzdealers 
21:45 The Big Nose Attack 
22:45 Hanni el Khatib