Τρια μεγάλα live μας πηγαίνουν στο Gazarte

petros-klampanis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι μουσικές εκπλήξεις του Νοεμβρίου στο στέκι της Βουτάδων.

Petros Klampanis
Guest: Αρητή Κετιμέ
Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Main Stage

Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης επιστρέφει στο gazarte παρέα με το trio του το Σάββατο 18 Νοεμβρίου για μία ξεχωριστή εμφάνιση με guest την Ελληνίδα μουσικό και ερμηνεύτρια Αρετή Κετιμέ. Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του σε Ευρώπη, Βραζιλία και Ιαπωνία θα ανέβει στο Main Stage του gazarte μαζί με τον Kristjan Randalu στο πιάνο και τον Bodek Janke στα drums και τα κρουστά για να μας παρουσιάσουν ολοκαίνουργια κομμάτια από το επερχόμενο album του καθώς επίσης και συνθέσεις από την προηγούμενη δισκογραφία του, Chroma και Minor Dispute. 

Ο Πέτρος Κλαμπάνης ξεχωρίζει για «την επιθετική μελωδικότητα του, την ομορφιά του ήχου του και την μοναδικά προσωπική ενορχηστρωτική του ματιά», όπως επισημαίνει ο συνάδελφος μπασίστας Drew Gress. Αυτό είναι το στοιχείο που του έχει επιφέρει διεθνή αναγνωρισιμότητα και το διαβατήριο να ταξιδεύει ανά τον κόσμο.

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 16€ | Γ ζώνη: 13€ | Όρθιοι: 8€
Ταμείο: A ζώνη: 23€ | Β ζώνη: 19€ | Γ ζώνη: 16€ | Όρθιοι: 11€
Ώρα έναρξης: 21.45

Al di Meola
World Sinfonia
Music of Di Meola, Piazzolla, Lennon & McCartney
​Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
Main Stage

Ο «μέγας» Al Di Meola, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, πιστός στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό, με το οποίο έχει μία ιδιαίτερη σχέση, επιστρέφει στο gazarte για ένα μοναδικό live την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. 
Ενώ τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε solo εμφανίσεις αυτή τη φορά έρχεται με νέα «σύνθεση». 
Αυτή τη φορά ο «guitar hero» Al Di Meola παρουσιάζει μέσα από το προσωπικό του πρίσμα μαζί με τους Peter Kaszas (drums, percussion) και Peo Alfonsi (guitar) το project «World Sinfonia». Ένα playlist με κορυφαίες μελωδίες σπουδαίων συνθετών όπως ο Piazzolla, o Lennon και ο McCartney. Ένα ξεσηκωτικό πρόγραμμα με κομμάτια που άλλαξαν τα μουσικά δεδομένα. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αγαπημένα δικά του κομμάτια αλλά και ολοκαίνουργιες συνθέσεις του που παρουσιάζει στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Ο Al Di Meola δεν ήταν καλά-καλά ούτε 20 χρονών όταν διέκρινε το ταλέντο του ο θρυλικός Chick Corea, και τον κάλεσε να παίξει με το ιστορικό του γκρουπ, τους Return To Forever. Ήταν  1974, κι ο νεαρός κιθαρίστας άφησε αμέσως μετά τηλεφώνημα του Chick το σπίτι που έμενε στη Βοστώνη με λίγα ρούχα μέσα σε μια τσάντα, και δεν επέστρεψε ποτέ! Η συνέχεια ανήκει στην ιστορία:  εμφανίσεις με τους Return To Forever στο Carnegie Hall, ξεκίνημα της λαμπρής σόλο καριέρας του, δημιουργία του ιστορικού τρί παρέα με τους John Mc Laughlin και Paco de Lucia που έσπασε ρεκόρ πωλήσεων – και πέρασε κι από το θεατράκι του Λυκαβηττού για μια αξέχαστη συναυλία στις αρχές της δεκαετίας του '80, μακρόχρονη ενασχόληση με τη μουσική του Astor Piazzola... Οι διακρίσεις δεν έπαψαν να έρχονται μέχρι και σήμερα. Το ίδιο κι οι συνεργασίες με γίγαντες:  Frank Zappa, Carlos Santana, Paul Simon, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Stevie Wonder, Les Paul, Steve Gadd, Jimmy Page, Steve Vai, Phil Collins...

Ο Αl Di Meola είναι από εκείνες τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που ξεχωρίζει για το ταλέντο του αλλά και για την σχέση που "χτίζει" με το κοινό, το οποίο τον υποδέχεται ένθερμα κάθε φορά, με κάθε του live στη χώρα μας είναι sold out. Ανήσυχο πνεύμα, κάθε φορά παρουσιάζει κάτι διαφορετικό, κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί να τον δει επί σκηνής.

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: A ζώνη: 50€ | Β ζώνη: 40€ | Γ ζώνη: 33€ | Όρθιοι: 23€
Ταμείο: A ζώνη: 53€ | Β ζώνη: 43€ | Γ ζώνη: 36€ | Όρθιοι: 26€
Ώρα έναρξης: 21.45

Hidden Orchestra
Full Band
Σάββατο 25 Νοεμβρίου
Main Stage

Ένα συγκρότημα ταυτόσημο των ατμοσφαιρικών με αναπάντεχες εκρήξεις live, οι Hidden Orchestra θα βρίσκονται για ένα μοναδικό live στο gazarte το Σάββατο 25 Νοεμβρίου. To κουαρτέτο που ξεχώρισε στο Athens Jazz Festival 2016 και ξεσήκωσε το κοινό επιστρέφει στην Αθήνα για να μας συνεπάρει ξανά. 
Dark ορχηστρικές «υφές», field recordings, bass, drums και κρουστά περιπλέκονται με έναν τρόπο που δημιουργεί έναν πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό ήχο ο οποίος τους έχει καθιερώσει στο παγκόσμιο μουσικό σκηνικό. Με κεντρικό άξονα τους αυτοσχεδιασμούς, τη χρήση φυσικών και ηλεκτρονικών εφέ τα live των Hidden Orchestra δεν σταματούν εκεί. Πρόκειται για μία οπτικοακουστική παράσταση που παρασύρει το κοινό σε μία ολιστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, σε ένα καλοστημένο, ατμοσφαιρικό, κινηματογραφικό σκηνικό. 

Λίγο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους album «Dawn Chorus» (2017, Tru Thoughts) oι Hidden Orchestra θα βρίσκονται στην πλήρη σύνθεσή τους στη σκηνή του gazarte για ένα live που θα δημιουργήσει το απόλυτο soundtrack και σκηνικό για να ζήσει ο καθένας το προσωπικό του story. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο Main Stage του gazarte.

About Hidden Orchestra
Πρόκειται για μία «φανταστική» ορχήστρα την οποία δημιούργησε ο συνθέτης και παραγωγός Joe Acheson. Κάθε τους δουλειά συμπεριλαμβάνει πλήθος guest μουσικών από διαφορετικά μουσικά backgrounds. Κάθε ένας από αυτούς ηχογραφείται ξεχωριστά και στη συνέχεια ο Joe συνθέτει μία «εικονική» ορχήστρα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει συνδυάζοντας στο studio τους μεμονωμένους ήχους των μουσικών.
Οι Hidden Orchestra έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στα μουσικά δρώμενα με το album τους «Night Walks» (2010, Tru Thoughts) το οποίο μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Ευρώπης. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε πάνω από 250 live shows σε περισσότερες από 30 χώρες.

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: A ζώνη: 25€ | Β ζώνη: 23€ | Γ ζώνη: 18€ | Όρθιοι: 13€
Ταμείο: A ζώνη: 28€ | Β ζώνη: 26€ | Γ ζώνη: 21€ | Όρθιοι: 16€
Ώρα έναρξης: 21.45



*** Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό