Ο Θάνος Μικρούτσικος ανοίγει τη νέα σειρά συναυλιών Cosmos στο ΚΠΙΣΝ

thanos-mikroutsikos-1
ΤΡΙΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η σειρά υπαίθριων συναυλιών Parklife παραδίδει τη σκυτάλη στη μουσική ενότητα Cosmos που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε διαφορετικά μουσικά σύμπαντα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για την πρώτη συναυλία της νέας αυτής ενότητας, το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 21.00, με τη συναυλία Όταν Ο Μπρεχτ Συνάντησε Τον Άμλετ Στη Σελήνη Υπό Βροχή και ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Σε αυτή τη συναυλία, o συνθέτης, με αφετηρία ποιητές και στιχουργούς που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει μοναδικά ηχοτοπία, στήνει μία παράσταση που διατρέχει τον μουσικό του κόσμο.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου

Στο πρώτο μέρος, πολιτικά και ερωτικά τραγούδια εναλλάσσονται με τραγούδια της ερημίας. Το θέατρο της αποστασιοποίησης του Μπέρτολτ Μπρεχτ εναλλάσσεται με τον ελεύθερο στίχο του Ναζίμ Χικμέτ, τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς και τις στιχουργικές αποκαλύψεις των Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου και ο Άμλετ της Σελήνης συναντά τον Άμλετ της Βροχής.

Ο Χρήστος Θηβαίος.

Στο δεύτερο μέρος, ο ποιητής των ναυτικών και των λιμανιών, Νίκος Καββαδίας στήνει με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου ένα ιδιαίτερο θαλασσινό σύμπαν πέρα από γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Η συναυλία κλείνει με τρία κλασικά τραγούδια του Μικρούτσικου σε ποίηση Άλκη Αλκαίου: Ερωτικό, Πάντα γελαστοί και Ρόζα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο www.SNFCC.org