H Irene Skylakaki με νέο δίσκο στο Gazarte

eirini-skulakaki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τον τρίτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο Matterless θα ακούσουμε στο roof stage του Gazarte στις 28 Δεκεμβρίου.

Με νέο ήχο και την υπογραφή του Βρετανού παραγωγού Danton Supple (Coldplay, Soulsavers, Ian Brown, Morrissey, Patti Smith, The Doves) η Ειρήνη επιστρέφει στην Αθήνα, full band, πλαισιωμένη από διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς.

Ο νέος δίσκος ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο Λονδίνο, όπου η Ειρήνη ζει μόνιμα από το 2015 και θα κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ στην Αγγλία η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2018. Το Matterless, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δουλειές της Ειρήνης, διαθέτει πιο έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά τα τραγούδια, όπως λέει η ίδια, «έχουν τον ίδιο χαρακτήρα με διαφορετικό "ντύσιμο'"».  Από 1η Δεκεμβρίου, το Matterless θα είναι διαθέσιμο για pre-order ενώ το ομώνυμο single θα διατίθεται για streaming.

Με έδρα, πλέον, την βρετανική πρωτεύουσα η Ειρήνη Σκυλακάκη συνέχισε να κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις στην Αθήνα, όπως στο Release Festival, στον κήπο του ΚΠΙΣΝ και στα μυσταγωγικά Church Sessions του Pepper 96.6 με ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα εγχόρδων. Παράλληλα, στο Λονδίνο έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο «cool» venues για νέους καλλιτέχνες, όπως είναι το Old Blue Last, το The Camden Assembly και το Hoxton Square Bar & Kitchen.

Την Ειρήνη την γνωρίσαμε το 2012 με το τραγούδι In The Light από το ντεμπούτο άλμπουμ Wrong Directions, το οποίο αποτέλεσε το πιο τρυφερό soundtrack της χρονιάς, ενώ συμπεριλήφθηκε στην ταινία «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Έκτοτε, η Ειρήνη, τελείωσε το μεταπτυχιακό της στα Νομικά και κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ Before Dawn, το οποίο επελέγη από την Athens Voice ως δίσκος της χρονιάς, ενώ όλοι τότε μιλούσαν για ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο της εγχώριας pop-folk σκηνής.

Σήμερα, η Ειρήνη Σκυλακάκη ανοίγει τα φτερά της με ένα τρίτο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Αγγλία του οποίου η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στο roof stage του Gazarte.

Ακούστε το single Matterless εδώ

Irene Skylakaki full band:
Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα
Χρήστος Πετεβής: βιολί
Θάνος Μιχαηλίδης: ντραμς
Ιάσονας Βούλγαρης: κιθάρα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Γιάννης Λαμπρόπουλος: ήχος