Κάθε Σάββατο και Κυριακή πηγαίνουμε στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

paidiko-mouseio2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο λόγος; Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 χρόνων & τις οικογένειές τους.

 Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκθέματα του Παιδικού Μουσείου του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας με θεματική που συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 27 Ιανουάριου 2018

11:15 – 12:00 «Μπισκότα από τα …χεράκια μας!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων.
Αλεύρι, ζάχαρη, νερό, χρώματα και μυρωδιές ζυγίζονται, ανακατεύονται και μπερδεύονται στο μπολ γεμίζοντας μοσχοβολιά το μουσείο μας!

12:15 – 13:00 «Χρώματα και σχήματα!», για παιδιά 3 έως 6 χρόνων (το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στα αγγλικά). Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα; Μαζεύουμε μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες και άλλα φρούτα! Ας τα μετρήσουμε, ας μάθουμε τα χρώματα και τα σχήματα ….in English, please!

13:15 – 14:00 «Ο κύριος Κ.Ο.Κ. στο μουσείο μας», για παιδιά 4-6 χρόνων.
Ποια είναι τα βασικά σήματα οδικής κυκλοφορίας; Ποια η σημασία τους; Τα αναγνωρίζουμε και κατασκευάζουμε ένα σήμα, για να διευκολύνουμε την κυκλοφορία μέσα στο μουσείο.

14:15 – 15:00 «Τα μυστικά της σοφίτας», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων.
Παλιές φωτογραφίες, παπούτσια, ρούχα, καπέλα εποχής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και χίλια δυο άλλα κρύβονται στη Σοφίτα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας. Ερχόμαστε σε επαφή με το παρελθόν, ανακαλύπτουμε τα παλιά αντικείμενα, τα συγκρίνουμε με τα δικά μας και δημιουργούμε το αγαπημένο μας αντικείμενο με πηλό.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

11:15 – 12:00 «Πίσω από τον… μπερντέ», για παιδιά 4-6 χρόνων.
Ο Καραγκιόζης, η Αγλαΐα και οι υπόλοιποι ήρωες γίνονται πηγή έμπνευσης, οι μορφές μεταμορφώνονται σε σκιές και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες πίσω από τον...μπερντέ.

12:15 – 13:00 «Τηλεφώνησέ μου!», για παιδιά 3 έως 6 χρόνων (το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στα αγγλικά). Σε προσκαλώ να παίξουμε παρέα! Το τηλέφωνο  καλεί! Τι θα σου πω; Πώς θα στο πω;...in English, please!

13:15 – 14:00 «Κοίτα…χειμώνιασε», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων. Η ανάσα μας γίνεται το πινέλο και τα χρώματα πηγή έμπνευσης. Με οδηγό τη φαντασία μας σχηματίζουμε σχήματα στο χαρτί, δίνουμε μορφή στο αφηρημένο και δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες.

14:15 – 15:00 «Λένε για μένα», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων.
Πόσα πράγματα έχει να μας πει μια βαλίτσα; Τι μπορούμε να καταλάβουμε για έναν άνθρωπο μέσα από τα πράγματά του; Παίζουμε με αντικείμενα και ανακαλύπτουμε κοινά και διαφορετικά στοιχεία του καθενός

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Οι ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.