Ο Στέφανος Κορκολής συναντά τον Νicola Piovani στο Μέγαρο για το καλό της καρδιάς

korkolis-stefanos
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους - την Τρίτη 13 Μαρτίου.

O Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, σε μια μοναδική συναυλία που θα μαγέψει το κοινό.

Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης θα βρεθεί με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική «συμμαχία» για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Δείτε το trailer της συναυλίας

Οι  μουσικές  του  Nicola  Piovani  από  τον  κινηματογράφο και οι συνθέσεις  του  Στέφανου  Κορκολή  θα  ακουστούν  με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Ένα σύνολο 80 μουσικών, με τον Στέφανο Κορκολή (πιάνο) και υπό τη διεύθυνση των Αναστάσιου Συμεωνίδη και Nicola Piovani, θα δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni. 

Info
Τρίτη 13 Μαρτίου
Ώρα έναρξης 20:30
Τιμές εισιτηρίων 25 ,40, 50, 70 ευρώ, φοιτητικά (Γ' ζώνη): 15 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα 20')

Πληροφορίες – Προπώληση: 210 72.82.333