Δύο βιρτουόζοι του πιάνου δίνουν ραντεβού στο Μέγαρο

orxistra-tis-gallikis-radiofonias-mikko-franck

H διάσημη Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίαςυπό τον μαέστρο Mikko Franck

ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δύο συναυλίες, δύο σολίστ, δύο διαφορετικά προγράμματα μας περιμένουν για δύο βραδιές στο Μέγαρο, όπου οι μελωδίες του πιάνου αναμένεται να μας συνεπάρουν.

Δύο συναυλίες με διαφορετικό πρόγραμμα που συνδυάζουν αριστουργήματα του ευρωπαϊκού πιανιστικού και συμφωνικού ρεπερτορίου, ερμηνευμένα από δύο καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας και από μια κορυφαία ευρωπαϊκή ορχήστρα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 7/3 και την Πέμπτη 8/3 στις 20.30, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Από τη μία, το δεξιοτεχνικό Δεύτερο κοντσέρτο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ θα αποδοθεί από τη σούπερ σταρ του πιάνου Κάτια Μπουνιατισβίλι, μια σολίστ με φλογερό ταμπεραμέντο που θα δώσει τη δική της εκρηκτική εκδοχή σε «ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του 20ού αιώνα που έχει “λεηλατηθεί” από συνθέτες “ελαφρών” μελωδιών περισσότερο απ’ όσο ο Μότσαρτ ή ο Τσαϊκόφσκι» (Χ. Ξανθουδάκης).

H Κάτια Μπουνιατισβίλι

Από την άλλη, ο έλληνας δεξιοτέχνης που λάτρεψε η διεθνής κριτική, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, αναμετριέται με ένα κοντσέρτο υψηλών απαιτήσεων γραμμένο για τον αυστριακό πιανίστα Πάουλ Βίττγκενσταϊν (αδερφό του γνωστού φιλοσόφου), ο οποίος έχασε το δεξί του χέρι στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, το Κοντσέρτο για το αριστερό χέρι του Μωρίς Ραβέλ.

Τους δύο βιρτουόζους του πιάνου πλαισιώνει η διάσημη Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας υπό τον μαέστρο Mikko Franck, περιζήτητο συνεργάτη μεγάλων ορχηστρικών συνόλων και λυρικών θεάτρων ανά τον κόσμο.

Την πρώτη βραδιά (Τετάρτη 7/3), το κοινό θα απολαύσει επίσης τη Συμφωνία αρ. 3 σε ντο μείζονα του Γιαν Σιμπέλιους, αυθεντικού συνεχιστή της συμφωνικής παράδοσης του Τσαϊκόφσκι, και τη νεανική Συμφωνία σε σι ελάσσονα του Κλωντ Ντεμπυσσύ. Τη δεύτερη βραδιά (Πέμπτη 8/3), θα ακουστούν και η πασίγνωστη Συμφωνία σε ρε ελάσσονα του Σεζάρ Φρανκ, καθώς και η ιδιαίτερα γλαφυρή Εισαγωγή από την όπερα Βεατρίκη και Βενέδικτος του Εκτόρ Μπερλιόζ.  

George Tzortzis

O Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Το πρόγραμμα των δύο συναυλιών έχει ως εξής:

7.3.2018
CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)

Συμφωνία σε σι ελάσσονα

ΣΕΡΓΚΕΪ ΡΑΧΜΑΝΙΝΟΦ (1873-1943)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα αρ. 2, έργο 18
Moderato
Adagio sostenuto
Allegro scherzando
Κάτια Μπουνιατισβίλι πιάνο

JEAN SIBELIUS (1865-1957)
Συμφωνία αρ. 3 σε ντο μείζονα, έργο 52
Allegro moderato
Andantino con moto, quasi allegretto
Moderato – Allegro ma non tanto

8.3.2018
HECTOR BERLIOZ (1803 -1869)

Εισαγωγή από την όπερα Βεατρίκη και Βενέδικτος

MAURICE RAVEL (1875-1937)
Κοντσέρτο για το αριστερό χέρι
Lento
Allegro
Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης πιάνο

CÉSAR  FRANCK (1822-1890)
Συμφωνία σε ρε ελάσσονα
Lento
Allegretto
Allegro non troppo

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7&8/3 στις 20.30
Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, www.megaron.gr
Εισιτήρια στο Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα Public
Τιμές εισιτηρίων: 14 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 21 € (Ζώνη Ε) ● 33 € (Ζώνη Δ) ● 45 € (Ζώνη Γ) ● 55 € (Ζώνη Β) ● 65 € (Ζώνη Α) ● 75 € (Διακεκριμένη Ζώνη)