Δώρος Δημοσθένους: «Ο Elvis ήταν το εφηβικό μου ίνδαλμα»

doros-dimosthenous ALEXANDRA NESTORIDOU
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο ερμηνευτής θα παρουσιάσει τη μουσική βραδιά «Ο Elvis στον κήπο» στις 12 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Καλοκαιρινό ροκ εν ρολ πάρτι με τον Έλβις Πρίσλεϊ ετοιμάζει ο Δώρος Δημοσθένους. Μαζί με την 6μελή του μπάντα θα παρουσιάσει στον Κήπο του Μεγάρου την μουσική παράσταση «Ο Elvis στον κήπο», μία μαγική γέφυρα για να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, κάπου εκεί στα 60s με τις πιο γνωστές χορευτικές επιτυχίες του «βασιλιά», αλλά και τις ατμοσφαιρικές του ερωτικές μπαλάντες.

Ο πολυτάλαντος ερμηνευτής συστήνεται στο click@life.

Γεννήθηκα στην Λεμεσό της Κύπρου. Έζησα τις εποχές που παίζαμε ακόμα ποδόσφαιρο στο δρόμο. Τα παιδικά μου χρόνια είχαν πολλές εικόνες και πολλές ιστορίες για τον πόλεμο αφού ήταν ακόμα νωπές οι μνήμες. Έζησα πολύ με τις γιαγιάδες και τους παππούδες σε μια περιοχή που ήταν όλα τα καμπαρέ κι υπήρχε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τότε στην Κύπρο παίζαμε ποδόσφαιρο στον δρόμο. Σήμερα στην Αθήνα δεν βλέπεις παιδιά στον δρόμο παρόλα αυτά στην γειτονιά μου στην πλατεία Υμηττού είναι αρκετά διαφορετικά. Εκεί βλέπω ουρανό, έχει χαμηλά σπίτια και τα παιδιά παίζουν στην πλατεία.

Ήρθα στην Αθήνα το 1991 και σπούδασα στο τμήμα ακτινολογίας των ΤΕΙ, ενώ παράλληλα ξεκίνησα το κλασσικό τραγούδι στο εθνικό ωδείο με καθηγήτρια την Λέλα Στάμος.

Μικρός επειδή ζούσα πολύ κοντά στην θάλασσα, γεννήθηκα δίπλα από μια εκκλησία και πολύ κοντά είχαμε ένα φούρνο που μύριζε το ζεστό ψωμί, ήθελα να τα συνδυάσω όλα αυτά και να γίνω ψαράς, φούρναρης και παπάς.

Αφορμές υπήρχαν πολλές για να ασχοληθώ με την μουσική. Όταν πήγαινα στην εκκλησία ήθελα να πάω δίπλα στους ψάλτες και να ψέλνω μαζί τους. Άλλη αναφορά μου έντονη ήταν που είχαμε κοντά στο σπίτι μου ένα θερινό σινεμά και ακούγαμε μουσική, επίσης οι συναυλίες που με έπαιρνε μαζί ο πατέρας μου όπου έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε ερασιτεχνικά .Στις γιορτές με έβαζαν και τραγουδούσα.

Οι καλλλιτεχνικές μου επιρροές είναι πολλές: Στα παιδικά μου χρόνια ο Νταλάρας, ο Μητσιάς. Στην εφηβεία ήρθε ο Έλβις, οι Beatles ο Σαββοπουλος, μετά ο Θεοδωράκης, ο Xατζιδάκις, ο Ξαρχάκος, ο Μούτσης αυτά κυρίως άκουγα και φυσικά η αποκαλυπτική φωνή της Φλέρυς Νταντωνάκη. Ο Λέκκας στα τραγούδια του Χατζιδάκι και του Γιάννη Σπάθα. Οι τόσο ανθρώπινες μουσικές του Λεοντή, του Μάριου Τόκα. Ο Μανώλης Λιδάκης ο  Γιάννης Κούτρας κι ο αλησμόνητος Διονύσης Θεοδόσης.

Το «Ο Elvis στον κήπο» είναι ένα αφιέρωμα για τον μεγάλο μύθο τον Βασιλιά του ροκ εν ρολ, τον Elvis Presley. Μια μεγάλη παραγωγή με πολλούς μουσικούς και φυσικά όπως υπήρχε στις παραστάσεις του Elvis στο Las Vegas ένα μεγάλο φωνητικό, στο Μέγαρο θα πλαισιώνομαι από το φωνητικό και χορευτικό σύνολο της πρώτης σχολής musical στην Ελλάδα της Σίας Κόσκινα.

Ο Πρίσλεϊ ήταν το εφηβικό μου ίνδαλμα. Νιώθω ότι κάτι έχω μέσα μου που με συνδέει μαζί του.

Επόμενα σχέδια; Συναυλίες καλοκαιρινές Ελλάδα και Κύπρο. Ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη που θα γίνει στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 20 Ιουλίου και στις 5 Αυγούστου στον Πόρο. Αφιέρωμα στην Λιλλιπούπολη στις 30 Αυγούστου στην Κρήτη με την Σαββίνα Γιαννάτου. Και μετά θα ηχογραφήσω κάποια καινούργια τραγούδια.

Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης. Ηλεκτρική Κιθάρα: Αλέξανδρος Δανδουλάκης. Ακουστικό και ηλεκτρικό Μπάσο: Γιώργος Γεωργιάδης. Ντράμς: Παναγιώτης Κωστόπουλος. Τρομπέτα: Διονύσης Κοκόλης. Τενόρο άλτο και σοπράνο σαξόφωνο: Φοίβος Μποζάς. Φωτογραφία: Κοσμάς Ινιωτάκης. Συμπαραγωγή ΜΜΑ – ΑΚΑΝΘΟΣ

Info
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων 10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας). Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει. Εισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. Πληροφορίες 210 72 82 333

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ