10 δροσιστικά cocktails με ρούμι

kokteil-roumi-kalokairi
ΣΑΒΒΑΤΟ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Τα παρακάτω 10 cocktails, όχι μόνο αποτελούν τα πιο αγαπητά, με βασικό συστατικό το ρούμι, αλλά δημιουργούν μια πηγή έμπνευσης ώστε να δημιουργηθεί μια σειρά από άλλα cocktails.

Το ρούμι είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά των cocktails και εμφανίζεται σε αναρίθμητους συνδυασμούς ποτών. Γι’ αυτό, αντί να ανατρέξετε στις ατέλειωτες λίστες ποτών, καλύτερα να δοκιμάσετε τα δημοφιλέστερα που δεν έχουν χάσει καθόλου από την αίγλη τους εδώ και δεκαετίες.

Τα παρακάτω 10 cocktails, όχι μόνο αποτελούν τα πιο αγαπητά, με βασικό συστατικό το ρούμι, αλλά δημιουργούν μια πηγή έμπνευσης ώστε να δημιουργηθεί μια σειρά από άλλα cocktails. Μαθαίνοντας λοιπόν αυτά, θα ξέρετε ό,τι χρειάζεται γύρω από τα cocktails με ρούμι.

Daiquiri

Το Daiquiri είναι το πρώτο ποτό με ρούμι που ο καθένας πρέπει να μάθει να φτιάχνει, αφού είναι και το πιο απλό. Τα βασικά του συστατικά είναι μόνο ρούμι, χυμός lime και σιρόπι και αν και δεν είναι και η πιο περίπλοκη συνταγή που θα συναντήσετε σε cocktail, αποδεικνύει πόσο ταιριάζει το ρούμι με τα φρούτα. Οι παραλλαγές του daiquiri με φρούτα είναι πολλές και πλέον πιο αγαπητές και από την αυθεντική εκδοχή.

Mojito

Όταν τελειοποιήσετε το Daiquiri, πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε το Mojito. Πρόκειται για ένα ακόμη εύκολο ποτό ως προς την προετοιμασία του αφού απαιτεί μόνο ρούμι, δυόσμο, lime, ζάχαρη και σόδα. Αν αναζητάτε κάποιο δροσιστικό cocktail, τίποτα δεν μπορεί να φτάσει το Mojito σε επίπεδο φρεσκάδας και για αυτό και έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail.

Hurricane

Αν θέλετε να ξεφύγετε για λίγο από τις απλές συνταγές των cocktails με ρούμι, το Hurricane διαθέτει αυτό που αναζητάτε. Περιέχει λευκό και μαύρο ρούμι, φρούτο του πάθους και χυμό πορτοκαλιού, χυμό lime, σιρόπι και γρεναδίνη. Είναι αναζωογονητικό και ισχυρό λόγω της ποσότητάς του σε ρούμι και αποτελεί μια καλή εισαγωγή στα cocktail της κατηγορίας tiki.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE 

Pina Colada

Η συνταγή σχετίζεται με την παγωμένη παραλλαγή αυτού του ιδιαίτερα αγαπητού cocktail, αν και παραμένει εξίσου γευστικό ως cocktail με ρούμι. Η συνταγή αυτού του τροπικού ποτού περιέχει λευκό ρούμι, χυμό ανανά, γάλα καρύδας, μια φέτα ανανά και ένα κερασάκι maraschino. Είναι πιθανό επίσης να συναντήσετε και παραλλαγές του κλασικού αυτού cocktail.

Hot Buttered Rum

Το ρούμι έχει επικρατήσει ως τροπικό συστατικό, αλλά είναι επίσης γνωστό για την ιδιότητά του να ζεσταίνει σε ζεστά cocktail όπως το Hot Buttered Rum. Αν αγαπάτε αυτό το γλυκό και πικάντικο ποτό του χειμώνα, τότε δεν έχετε παρά να αναμίξετε σκούρο ρούμι με λίγο βούτυρο, ξύσμα πορτοκαλιού και μπαχαρικά όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Anejo Highball

Το Anejo Highball είναι από αυτά τα cocktails που δεν τα προτιμούν πολλοί, αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει, το λατρεύουν με πάθος. Η βάση του είναι ένας συνδυασμός από ώριμο ρούμι, curacao, lime και bitters, αλλά η τσιτσιμπύρα είναι αυτό που προσθέτει όλη τη «ζωηράδα» στο ποτό ανεβάζοντάς το σε άλλο επίπεδο.

Cable Car

Το Cable Car είναι ένα από τα καλύτερα μοντέρνα, αλλά κλασικά cocktails με ρούμι και ένα από τα ποτά που χρησιμοποιούν ιδανικά το πικάντικο ρούμι, μαζί με πορτοκάλι curacao και μίγμα από sour.

Caipirinha

Η Caipirinha είναι το cocktail που αποτελεί ιδανική εισαγωγή στη βραζιλιάνικη εκδοχή για το ρούμι, γνωστή ως cachaca. Το ποτό από μόνο του είναι απίστευτα απλό με lime, ζάχαρη και cachaca, αλλά υπάρχει επίσης μια ποικιλία από παραλλαγές του. Με τη χρήση ενός διαφορετικού φρούτου ή ενός συνδυασμού φρούτων, η Caipirinha μπορεί να πάρει μια εντελώς διαφορετική γεύση.

Dark and Stormy

Η τσιτσιμπύρα είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στο Highball Anejo που αναφέραμε παραπάνω, αλλά στο Dark and Stormy είναι ιδιαίτερα σημαντική, σε σημείο που θαρρείς πως είναι φτιαγμένη για να πηγαίνει με το ρούμι. Το Dark and Stormy είναι το τέλειο ποτό για όσους είναι λίγο τεμπέληδες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε σκούρο ρούμι και τσιτσιμπύρα και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Jean Harlow Cocktail

Ίσως να μη γνωρίζετε αυτό το cocktail, το οποίο όμως αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα για τον τρόπο που αναμιγνύει το ρούμι με το βερμούτ. Η μόδα του έρχεται κατευθείαν από το Μανχάταν και αποτελείται μόνο από δύο υλικά, λευκό ρούμι και γλυκό βερμούτ. Μπορείτε να το συγκρίνετε και με άλλες παραλλαγές Martini για να δείτε αν σας αρέσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE