Οι Απόκριες στην Αθήνα θα είναι και φέτος αξέχαστες

20230218033tcoamagarlekinosvangelispatsialos giannis_dimitropoulos
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης.

Τσικνοπέμπτη με μουσική και παράδοση

Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου μουσική και αποκριάτικη παράδοση θα πλημμυρίσουν  τη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Το κοινό θα συναντήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά στις 11:30, ενώ στις 12:00 η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου στις 13:00 το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους.

 Ισίδωρος Πάτερος

Nikolas Kominis

Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου

Ο παλμός του καρναβαλιού συνεχίζει να χτυπά πολύ δυνατά το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων στους χώρους πολιτισμού, στις γειτονιές, στις πλατείες και στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, που θα πλημμυρίσουν με την ξέφρενη διάθεση μικρών και μεγάλων μασκαράδων.

giannis_dimitropoulos
Μουσειοπαιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αποκριάτικες δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πάρτι για τα παιδιά, αποκριάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης και καρναβαλικό ρυθμό από πολιτιστικούς συλλόγους και μουσικές ομάδες, συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και πολλά ακόμη θα συμβούν την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που εξελίσσεται σε όλη την πόλη.

 Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την Τσικνοπέμπτη 7.3 έως την Κυριακή 10.3
Τσικνοπέμπτη 07.03

11:30→ Βαρβάκειος Αγορά
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων
12:00→ Πλατεία Συντάγματος- Ερμού- Αιόλου- Πλατεία Κοτζιά- Πλατεία Μοναστηρακίου
Αποκριάτικη διαδρομή από την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ με αναπαράσταση του εθίμου των Κορδελάτων της Νάξου στην πλατεία Κοτζιά.
13:00→ Πλατεία Μοναστηρακίου
Συναυλία με τον Ισίδωρο Πάτερο και το συγκρότημα «Χάρισμα» με έντεχνο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι.

Παρασκευή 08.03
11:30→ Θησείο (συμβολή Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ηρακλειδών)
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων

>→Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου (Αγίου Παύλου 22, Στ. Λαρίσης)→Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Αλκμέωνος 1, Αθήνα)              → Πλατεία Αγίου Παύλου→ Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κυψέλης (Καλογερά 18, Κυψέλη)→ Κέντρο Τεχνών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας)
«Τραγούδια κρυμμένα πίσω από μάσκες»→Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης, Θησείο)→Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κάτω Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61,
Κάτω Πετράλωνα)→Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας (Ταϋγέτου 60, Γκράβα)→Πολυχώρος«Άννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6A, Νέος Κόσμος)→Κέντρο Τεχνών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας)(Χελντράιχ- Λαγουμιτζή, Νέος Κόσμος)

Nikolas Kominis
Αποκριάτικη θεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών. 
Ένα λαμπερό Αποκριάτικο θέαμα με πρωτότυπο σενάριο, σκηνικά, κοστούμια και μουσική! Μέσα σε μια ευφάνταστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα οι ηθοποιοί ζωντανεύουν αλληγορικά παραδοσιακά παραμύθια,  ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και παράλληλα να διδαχθούν από τη σοφία  των παραμυθιών.
Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν οι ηθοποιοί Λαμπρινή Θάνου και Μαρίνα Κοσμά.(Τηλεφάνους και Ακαδημία Πλάτωνος, δίπλα απ’ το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος)
«Η πόλη χορεύει»:00→Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
(Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα)
«Έρχεται η Αποκριά, το γλέντι ας αρχίσει!»→Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Γκράβας (Ταϋγέτου 60, Γκράβα)→Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη (Χελντράιχ- Λαγουμιτζή, Νέος Κόσμος)(Ακαδημίας 59, Αθήνα)www.ticketplus.gr και από τα ταμεία του θεάτρου

Vangelis Patsialos
Τρίτη και Παρασκευή, από 10.00 έως 12.30 και 2 ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
< >→Πολυχώρος«Άννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6A, Νέος Κόσμος)