Γιορτάζουμε τη μουσική των Iron Maiden με τους Maiden United σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ironmaiden
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Το πόσο μεγάλο σχήμα είναι οι Iron Maiden και το τι αποτύπωμα έχουν αφήσει στην παγκόσμια μουσική, μάλλον δεν χρειάζεστε εμάς για να σας το πούμε.

Ένας δείκτης που θα μας βοηθούσε να μετρήσουμε την επιδραστικότητα ενός καλλιτέχνη (αν μπορεί να μετρηθεί ποτέ αυτό), είναι και το πόσοι μουσικοί έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ, που φτιάχνουν tribute μπάντες για να τους τιμήσουν.

Η Ιστορία των Maiden United είναι μία από αυτές, μιας και το σχήμα φτιάχτηκε ως ένα σχήμα που θα έπαιζε σε μία συγκεκριμένη εκδήλωση (πάνε σχεδόν 20 χρόνια από τότε) για να τιμήσει τους Βρετανούς αλλά εξελίχτηκε σε κανονικό σχήμα το οποίο διασκευάζει τους Iron Maiden με ακουστικό τρόπο, δίνοντας μια νέα, διαφορετική διάσταση στην ήδη πολυπρόσωπη μουσική τους. Και αν κατά καιρούς έχουμε δει μουσικούς από διάφορα σχήματα και χώρες, οι Maiden United έχουν καταφέρει να προσελκύσουν και πιο γνωστούς καλλιτέχνες, καθώς και 4 παλιά μέλη των ίδιων των Iron Maiden, τους κυρίους Paul Di Anno, Dennis Stratton, Blaze Bayley και τον Thunderstick, ντράμερ του συγκροτήματος πριν αυτό δισκογραφήσει.

Στα πλαίσια της περιοδείας τους με τίτλο 1980 Tour, έρχονται για 2 ξεχωριστές συναυλίες στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Club An των Εξαρχείων και το Σάββατο 13 Απριλίου στο Club Eightball της Θεσσαλονίκης. Μαζί τους (και ιδιαίτερη χαρά για τους απανταχού οπαδούς των Iron Maiden) θα είναι μαζί τους ο Dennis Stratton, κιθαρίστας στο πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ του 1980.

Τη βραδιά θα ανοίξει η δική μας Ηλιάνα Τσακιράκη, τραγουδίστρια των Enemy Of Reality με το σχήμα της, σε ανατρεπτικές διασκευές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών από ένα μεγάλο μουσικό φάσμα.

Εισιτήρια διατίθενται στο more.com

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]