Soju: αυτό είναι το πιο αγαπητό ποτό στον κόσμο

soju
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το soju ίσως, να μη το έχετε ξανακούσει ποτέ στη ζωή σας μέχρι σήμερα, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι πρόκειται για το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται στην Νότια Κορέα. Παραδοσιακά φτιάχνεται από ρύζι, σιτάρι και κριθάρι, ενώ πιο μοντέρνες εκδοχές του αντικαθιστούν το ρύζι με πατάτες ή γλυκοπατάτες.

Είναι διαφανές και διαυγές ποτό, ενώ η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ κυμαίνεται από 16 μέχρι και 45%. Συνήθως βέβαια, συναντάται με 20% αλκοόλ.

Κι αν πιστεύετε ότι θα το βρείτε μόνο στην Κορέα, κάνετε μεγάλο λάθος, μιας και έχει αρχίσει να γίνεται η νέα μόδα σε bars των μεγάλων μητροπόλεων. Αν βρεθείτε λοιπόν, στο Λονδίνο, μην παραξενευτείτε αν σας κεράσουν ένα παγωμένο σφηνάκι soju.

Η κατανάλωσή του παγκοσμίως, όπως υποστηρίζει η Guardian, είναι 3 φορές μεγαλύτερη από αυτή της βότκας Smirnoff. Σήμερα μπορείτε να βρείτε soju σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, ενώ η κατανάλωσή του εκτοξεύθηκε μετά από τη συμμετοχή του γνωστού Κορεάτη καλλιτέχνη Psy, σε διαφημιστικές καμπάνιες του συγκεκριμένου ποτού.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]