Φτου ξελευτερία: «ρακοκατάνυξη» στο Χαλάνδρι

ftou-xeleftheria
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η διασκέδαση στο Χαλάνδρι είναι αλήθεια ότι δεν φημίζεται για τον παραδοσιακό ελληνικό της χαρακτήρα. Στο Χαλάνδρι θα βρείτε μπαρ εμπνευσμένα από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, mainstream στέκια και αμιγώς cocktail bars.

Ανάμεσά τους όμως, αν ψάξεις καλά, θα βρεις 2-3 νόστιμα νεανικά καφενεία για τσικουδιά, ούζο και ρακόμελο. Το ένα ακούει στο όνομα «Φτου Ξελευτερία» και βρίσκεται επί της οδού Θεμιστοκλέους στο νούμερο 6.

Στον ζεστό και οικείο του χώρο, με τα τσίγκινα τραπεζάκια καφενείου, το μεγάλο παλιομοδίτικο ρολόι στον τοίχο και το τζάκι που αν είστε τυχεροί θα βρείτε και αναμμένο για να κάτσετε δίπλα του, οι ιδιοκτήτες εκπληρώνουν τα σχέδιά τους για ένα στέκι απροσποίητο, με ωραίες μουσικές επιλογές, από Cure και Nick Cave, μέχρι Σωκράτη Μάλαμα και Χαΐνηδες. Ο κόκκινος τοίχος τραβά τα βλέμματα και δυο πράσινα παραθυρόφυλλα διακοσμούν υπέροχα τον χώρο.

Εδώ μην περιμένετε πολλά. Ο κατάλογος – μπλε τετράδιο έχει λίγες επιλογές από ελληνικά τοπικά προϊόντα για τσιμπολόγημα, όπως το απάκι Κρήτης, ο ντάκος, τοπικά τυριά και αλλαντικά, η πιπεριά Φλωρίνης και άλλα, όπως οι φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, η φάβα, ο γαύρος μαρινάτος, τα παστουρμαδοπιτάκια και μια ποικιλία με απάκι, πατατοσαλάτα, αυγό, αλλαντικά και τυριά που θα συνοδεύσουν το -ελληνικό πάντα- ποτό σας.

Τι θα πιείτε; Μα φυσικά, μπίρα (3-4€), κρητική ρακή (2.80€), αρωματικό και καυτό ρακόμελο (3,50€) ιδανικό για τα χειμωνιάτικα κρύα και ψημένη ρακή για τους… Αμοργιανούς.

Στα «συν» προσθέστε τον εξαιρετικό ελληνικό καφέ στη χόβολη (1€) και φυσικά, την υπέροχη αυλή του για τις μέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

«Φτου ξελευτερία» λοιπόν, στο χαμόγελο, στην παρέα, στους μικρούς παραγωγούς και στην απροσποίητη διασκέδαση.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]