6 προτάσεις για όσους δεν θέλουν να τσικνίσουν... σε ταβέρνα

james-taylor
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Βαρεθήκατε την τσίκνα και τα λίπη των περασμένων χρόνων και αναζητάτε κάτι διαφορετικό; Το clickatlife.gr σας κάνει 6 προτάσεις για να απολαύσετε το ποτό σας με χορό και κέφι στην πόλη.

Το James Taylor Quartet αγαπά την acid jazz κι έρχεται για 5 βραδιές, από τις 20 μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου, στο Half Note μαζί με την Yvonne Yanney στα φωνητικά. Το βασικό όργανο του James Taylor ήταν και είναι το ηλεκτρικό Hammond B-3, που τον βοηθά να γκρουβάρει πάνω στη σόουλ τζαζ. Στα τέλη του ’80 βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των βρετανικών κλαμπ με dance και groovy δημιουργίες, που τον έκαναν κυρίαρχο στη dance σκηνή. Ο ρυθμός του είναι έντονος, με αισθησιακά φωνητικά που εφαρμόζουν υπέροχα στη βάση της acid jazz. Για 5 βραδιές το James Taylor Quartet μαζί με την Yvonne Yanney θα καταλάβουν το Half Note.

Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, είσοδος 19, 24 και 29 ευρώ.

Έλληνες και Δανοί καλλιτέχνες συμπράττουν στη σκηνή του six dogs, για δύο βραδιές στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, με βάση τους την ηλεκτρονική μουσική και την ακραία ηχοπλασία. Μαζί θα εξερευνήσουν τον χώρο ανάμεσα στον ηλεκτρακουστικό αυτοσχεδιασμό, τον θόρυβο, την τραγουδοποιΐα, την φωνητική αποδόμηση, αλλά και τη μελωδικότητα, αποσκοπώντας σε μια επί της ουσίας ψυχαγωγική εμπειρία.  Στη βραδιά συμμετέχουν οι Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Morten Carlsen, Νίκος Κυριαζόπουλος, Søs Gunver Ryberg, Sofus Forsberg, Jørgen Teller, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και Τάσος Στάμου.  Παράλληλα, στον κήπο του Six d.o.g.s., θα γίνει παραδοσιακό τσίκνισμα από τις 8 μ.μ., με heavy-weight ψησταριές, υπό τους ήχους που θα διαλέγει ο Blackman.

Πληροφορίες: six d.o.g.s., Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 5 ευρώ.

Μία από τις γνωστότερες φωνές της reggae soundsystem κουλτούρας, η MC Soom T έρχεται την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στο Bios κατευθείαν από τη Γλασκόβη. Έχει γίνει γνωστή για τα εκλεκτικά φωνητικά της και μετράει ήδη πάνω από 50 κυκλοφορίες και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες. Οι μουσικές της επιρροές είναι ποικίλες και προέρχονται από τα ινδικά τραγούδια των 50s, το hiphop και το electro/rave. Στο Bios θα βρεθούν μαζί της η Anna Mystic, ο Fleck και ο Espeekay.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Μια ανοιχτή ομάδα μουσικών συνθέτει τους Μπεργκέτι οι οποίοι μαζί με τη φωνή της Βερόνικα, θα ερμηνεύσουν για μια βραδιά στο Ρυθμός Stage, σμυρναίικα, παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια. Το όνομά τους σημαίνει στα τουρκικά αφθονία υλικών αγαθών και ιδίως καλή σοδειά και μουσικά περνούν από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τον Πειραιά και την ελληνική επαρχία.

Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060, στις 10 μ.μ., είσοδος 10€ (με μπίρα ή κρασί).

Η Alexandra Kladi και η μπάντα της θα το τσικνίσουν στο κελάρι του wine bar Fabrica De Vino, με παιχνιδιάρικες μελωδίες, ρετρό διάθεση και χιούμορ. Οι διασκευές θα πλαισιώνουν το original υλικό και θα φλερτάρουν όπως πάντα με indie pop, surf και jazz ακούσματα.

Πληροφορίες: Fabrica De Vino, Εμ. Μπενάκη 3 Κέντρο, 210-3214148, στις 10.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Την Τσικνοπέμπτη θα τιμήσει και το salami bar της πλατείας Αγίας Ειρήνης, Μπούφος που θα το γλεντήσει παρέα με τον… Batman. Στο νεοκλασικό της  Καρόρη θα ψήνουν, θα πίνουν και θα χορεύουν από τις 8 μ.μ. μέχρι πρωίας. Τις μουσικές διαλέγει ο θρυλικός «Batman» του Νέου Κόσμου, με όλα τα κλασικά και αγαπημένα, παλιά και καινούργια, ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Πληροφορίες: Μπούφος, Καρόρη 4, Αγ. Ειρήνη, 210 3211117.